Ez ám a fúziós konyha!
Magyar keszeg, kínai ihletésű tésztában sütve, görög tzazikivel.
Miután ismeretséget kötöttem Wang mester jóvoltából az egyik kínai alap panírral/bevonattal, azóta azt keresem miként is használhatnám.
Ebédre valami gyorsat és könnyűt szerettem volna enni. Találtam a frigóban keszeg darabokat, és már össze is állt a kép.

Hozzávalók:
személyenként 15-20 dkg hal (jelen esetben keszeg, de nagyon fincsi más halból is)
keményítő
liszt
sütőpor/szódabikarbóna
olaj, só, bors, halas fűszer keverék
A halat felvágtam kb. 2-3 cm darabokra, só, bors és egy kis citrombors, és így hagytam 20 percig pihenni. Aztán megszórtam keményítővel és rá egy kis víz, jól összekevertem, és így is állt 20 percet.
A wokban olajat hevítettem, és kikevertem a tésztát. két kanál lisztet és három kanál keményítőt vegyítettem, bele egy késhegyni szódabikarbónát, egy löttyintésnyi olívaolajat, és kevéske vízzel jó sűrű tésztává kavartam.
Ebbe forgattam a halat, és a forró olajban, forgatva ropogósra sütöttem. Lecsepegtettem, és egy adag tzazikivel tálaltam, de bármilyen salival jó lenne.
Gyors, viszonylag kis kalória értékkel, laktató, fehérjedús étel lett belőle, jól is laktam vele.
Szia Max, gondolom nem wokban sütve is finom lehet. Gondom mindössze annyi, kevesebb nap van egy héten, mint amennyi finomságot elénk tálalsz :-)
VálaszTörlésGarffyka!
VálaszTörlésKöszönöm a lapot!
A sütésnél az a lényege hogy forró bő olajban süssük ki, nekünk van wokunk, és azért abban csináltam. Mi az hogy nincsen wok? Azonnal pótolni a hiányosságokat:-)
Fúú, Max! Ma szívesen befizettem volna hozzád ebédre! :)
VálaszTörlésFincsika volt, de már kutatom a további "áldozatokat" is, már a rákon gondolkozom.
VálaszTörlésKedves Max! milyen keményítőt használt a panírhoz?
VálaszTörlésvio