Oldalak

2008. december 9., kedd

Guba rúd öregtésztával

Mákos gubát enne az Aprónép. Semmi akadálya, csak nincs itthon kifli. 
Mert abból szoktuk csinálni. 
Hát akkor csináljunk guba rudat. 
Csináljunk. 
Csináltunk. 
Az lett a vége hogy még egy adagot kellett csinálni, mert ezt megették szendónak.



Alaptészta az öregtésztás fehérkenyér tésztám. Elkészítettem a tésztát, megdagasztattam a kenyérsütőgéppel, kivettem belőle egy adag öregtésztát.



A maradékot ketté veszem, kinyújtom kb egy centi vastagra, és felvágom két ujjnyi csíkokra. kelesztem, majd 175 c-on szép pirosra sütöm.



Rácson kihűtöttem, majd az eltünt darabok helyett csináltam még egy adagot. Pár napig szikkasztottam, majd készítettem belőle egy adag mákos gubát.


6 megjegyzés:

  1. Meghiszem azt, hogy megették csak úgy! :)) Nagyon kívánatosak!

    VálaszTörlés
  2. Türelmes az aprónéped...! Az enyémek nem vártak volna pár napot arra a szikkasztásra...

    VálaszTörlés
  3. De jó dóógotok van, nálatok még a guba is öregtésztásból készül:) Én azt az egy kenyérfélét nem szoktam cifrázni.

    VálaszTörlés
  4. Limara: azóta már 3x kellett ilyet sütnöm, nagyon bejön nekik

    Maimoni: eldugtam és azért sikerült megmenteni, az aprónép 18 és 15 évesek.-)

    Kata: tudod gazdasági világválság van, agggyuk meg a módját:-)

    VálaszTörlés
  5. Ügyesen eldughattad, hogy maradt mákos gubának is:-), még a frissen sült illatot is érezni a képeken.

    VálaszTörlés
  6. Huhh ne is mond, azóta is listás termék.

    VálaszTörlés