Ismét egy gyöngyszem Cicaanya süti gyüjteményéből. A nagy kedvenc a házi krémes. Igazából nem egy nagy kunszt, de el lehet cseszni.
Rendesen, de Cicaanyának már hála az égnek megy. Jól megy.

Tészta:
1 csomag (500 gr-os) leveles tészta
Két darabra vágtuk, és nagyon vékonyra kinyújtottuk, a tepsi méretére (kb. 25x35 cm). Előmelegített sütőben 180 c-on szép ropogós pirosra sütöttük. Rácson hagytuk kihűlni.
Krém:
4 tojás
30 dkg cukor
1 cs vanilíás cukor
5 púpos evőkanál liszt
1 l tej
A tojássárgáját a cukrokkal, a liszttel és kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a lisztes-tojásos keveréket finoman belecsurgatjuk, és sűrűre főzzük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és apránként a forró krémet belekeverjük. Megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
Ha kihült az egyik tésztát lerakjuk alulra, ha van torta keretet teszünk köré és megkenjük a krémmel. A felső lapot felvágjuk 12 négyzetre, és darabonként kirakjuk a tetejét. Hűvös helyen hagyjuk pihenni pár órát vagy egy éjszakát, majd az szabásminta szerint felszeljük.
Jó étvágyat!
Leírhatnád, hogy hogy lehet "elcseszni", hogy más is tanuljon belőle esetleg!
VálaszTörlésKész bűnbeesés Max ez a süti már ránézésre is. Nyam-nyam....
VálaszTörlésD. Gabi
Kész bűnbeesés Max ez a süti már ránézésre is. Nyam-nyam....
VálaszTörlésD. Gabi
ahhh, Max, ilyet közzétenni ... a kollegák meg nézik, hogy miért nyalogatom a képernyőt ...
VálaszTörlés:-))
VálaszTörlésNagyon finom volt, csak gondoltam hátha más is ingert kap rá:-)
Mit ingert! Hah! Egyszerűen plussz pár kilót a látványtl. Már korábban is csináltatok valamilyen krémes féleséget, nem?
VálaszTörlésD. Gabi
Igen volt a tiroli krémes, ezek állandó fellépők.
VálaszTörléshttp://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/09/tiroli-krmes.html