Ildikó kérésére, aki gyors meleg vacsorára kért tőlem tanácsot. Annyira nem a tömény kategória, de laktató, és remélem ízleni fog.
Könnyű elkészíteni és időben sem vészes, gomba tisztítással sem több mint 40-45 perc. Hamar össze lehet rakni, és amíg megy a jóbanrosszban/barátokközt addig meg is sül. Köretnek párolt rizs, főtt tészta vagy burgonya püré javallott.

Hozzávalók:
1 kg gomba (fehér csiperkéből csináltam)
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
2 kisebb vöröshagyma
1 tv paprika (opcionális, volt egy fonnyadásnak induló a kamrában, azt bele kockáztam)
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehér bor
10-12 dkg reszelt félkemény sajt (gouda, edami, cheddar, trappista)
2 tojás
3 dl tejföl
1-1,5 dl főző tejszín
olaj, só, bors
A gombát megtisztítom, a nagyobb darabokat félbe vágom. A hagymát, a paprikát és a szalonnát kockázom. Kis olívaolajon a a szalonnát megfuttatom, majd a hagymát üvegesre párolom.
Bele keverem a paprikát és a nagy darabokra vágott sonkát. Összepárolom egy kicsit és bele teszem a gombát és a fokhagymát. 3-4 percet pirítom, majd felöntöm a borral, és azzal is párolom pár percet.
Közben a tojást egy kicsit felverem, hozzáteszem a tejfölt, a tejszínt és sózom borsozom. Belereszelem a sajtot és azt is hozzá keverem.
Az előpárolt/főzött gombás ragut egy tűzálló tálba terítem.
Ráöntöm a tojásos-tejfölös-sajtos öntetet, és óvatosan belekeverem. Sütőben 160 c°-on 20-25 perc alatt készre sütöm.
Mici!
VálaszTörlésKöszönöm és örülök hogy nyerő vagyok.
Bátran próbáld ki, hidd el tesztelve van. Túrbózhatod is, mehet bele husi, borsó, brokkoli..stb
Ez olyan kaja, hogy az alapból 5-8 félét tudsz kombinálni.
Hajrá!!
Schaut sehr gut aus!
VálaszTörlésDanke!
VálaszTörlésNa tessék, már külföldről is:D
VálaszTörlésNem semmi!!!Grat!
EZ nagyon jó,és rizs lesz a köret,már érzem is az izét -nyammi -ez tuti fini
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki, szerintem kipróbálom,kösz a receptet!sa
VálaszTörlésElkészítettem, szuper! Apa odavolt érte, mondtam is neki, hogy pasiblogról főztem. :)Köszönjük a receptet!
VálaszTörlés