"the end to lie down and rest"
Oldalak
2009. február 28., szombat
Az én Bandám, avagy az új blog játék
Rozsos-magos ciabatta

Olasz származású (szögletes) zsemle. Kiadós és laktató, tartalmaz növényi rostokat, ezek az emésztést segítik. A magok tetszés szerint variálhatók: lenmag, mák, dió, mogyoró, tökmag, szezámmag, napraforgómag…stb.

Rozsos-magos ciabatta (olasz, szögletes zsemle)
hozzávalók, 16 db-hoz:
2 dkg vaj
2 dkg cukor
2 dkg só
2 dkg élesztő
1 ek (10%-os ételecet)
10 dkg rétes liszt (BFF55)
15 dkg Graham liszt (GL200)
15 dkg (bio) rozsliszt (RL190)
30 dkg sima liszt (BL55)
2 ek (kb. 3 dkg) tejpor (elhagyható)
15 dkg magkeverék (ebben dió, szezámmag, hántolt tök és napraforgómag)
Langyos helyen a megkelesztem (45 perc). Megkenem a tetejét hideg vízzel és 180 c°-on szép pirosra sütöm ( kb. 15-18 perc). Mikor kiveszem a sütőből, ismét megkenem hideg vízzel, majd rácson hagyom kihűlni.

Összerakás: 10 p
Dagasztás-kelesztés: 1 ó 50 p
Formázás: 15 p
Kelesztés: 45 p
Sütés: 30 p
2009. február 27., péntek
Díj Barátoktól, Barátoknak

A gyakorlat bebizonyította, hogy az internet nem elidegeníti egymástól az embereket, hanem hanem segítségével olyan baráti kapcsolatok jöhetnek létre, amikre a földrajzi távolság miatt soha nem került volna sor.
2009. február 26., csütörtök
ABC-s könyvem
1.-101.: A-Á:  | 
B:  | 
C-Cs:  | 
D:  | 
E-É:  | 
Enchilada /encsiláda/  | 
F:  | 
Fritatta (olasz rántotta, sütőben sütve) Fülecskék avagy a Korvapuusti Fűszeres krémsajttal töltött körte G:  | 
Gyömbéres raguleves /Chef Viki/   | 
H:  | 
Hot-dog 2. Hot-dog kifli Hőlégballonos (Zeppelin) szelet Húsgombóc leves Erdélyből (Csorba, Esc-től)  | 
K:  | 
L:  | 
M:  | 
N-Ny:  | 
| Nyúlcomb borítékban, marinált paprikával Nyúlhúsos Manti (töltött tészta) Nyúl java, roston, Provanszi zöldséges grillszósszal Nyúlpecsenye egyszerűen O-Ó-Ö-Ő:  | 
P-Q:  | 
R:  | 
T-Ty:  | 
Z-Zs:  | 



