Oldalak

2009. február 2., hétfő

Ez disznóság (3.): abált toka szalonna

Amikor megrendeltem a kellékeket, akkor kicsit több tokaszalonnát kértem a hentestől, hogy tudjunk csinálni egy kis abált szalonnát.

Megformáztuk egy kicsit, és a hurkához készített abáló lében, a torkossal* főztük meg.




Főzés után egy kis pihenő, majd sózás és



egy kis masszázs, frissen reszelt fokhagymával.




És a korona, házi darált fűszerpaprika bevonat.



Meg egy éhenkórász macska(szem)

*: az abált, ledarált húsokat hívják torkosnak


5 megjegyzés:

  1. Hogy ezek a cicák mindenhol ott vannak, én nem is értem :-DD Jó az ízlésük!

    A fokhagymás, vajpuha tokaszalonna egy kínzás - már látványra is! Nyami :-)

    VálaszTörlés
  2. Leamaradtam ... a torkossal főztük meg ... a mivel?
    Én csak két falatkányit kérek szépen, már nyitom is az ablakot :-)

    VálaszTörlés
  3. Imádom az abált szalonnát!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  4. Már napok óta csak nyelek és nyelek, ha idekukkantok! Nyammmmm! :)))
    Jó kis disznótort rittyentettetek.

    Azért remélem a cicusoknak is csak leesett valami!!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Igen a cicáknak is jutott azért némi kis falatka.

    Garffyka: torkos= az abált alkatrészeket hívják így.

    Mici: dolgozom rajta, de el vagyok havazva;-)

    VálaszTörlés