Oldalak

2009. április 24., péntek

Rúd és perec

Párbeszéd a konyhából:

-kicsi tésztát csináljak vagy nagyot?

-nagyot!!

hopp egy kiló liszt:)



Recept: ennek a duplája.



Cicaanya módosítása: A kész, megkelt tésztát 5-6 darabra vágjuk és egyesével a kívánt vastagságú lapnak nyújtjuk. Utána egy pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, majd azt sodorjuk ki, és formázzuk.
 


És ha a végén nagyon unjuk a formázást, jöhetnek a rudak.



Még egy kis módosítás: a sütés utáni sós kencével megkenve, visszateszem még a sütőbe, 2 percre, így kellőképpen megköt.



Készült duci, klasszikus és rúd.

6 megjegyzés:

  1. Hopp ide nekem egy kicsit, egy nagyot, egy rudat :-D aztán ezt így lehet ismételni még egy párszor :-)
    Manó itt ül mellettem és vacsorázik: "azt a perecet ki sütötte? hol van Max bácsi? a fagyizóban van Max bácsi" :-D

    VálaszTörlés
  2. Igen megyek reggel fagyit csinálni.

    VálaszTörlés
  3. Látom, elkapott az örvény :-)

    Tervezem én is a nagyméretű perecet, amit a vásárokban lehet kapni!

    VálaszTörlés
  4. Rúdban is jó és gyorsabb...

    Ejj Viki,
    még most is az Örvény hatása alatt...:))))

    VálaszTörlés
  5. Ha jó vékonyra csinálod, akkor olyan ropogós lesz, mint a régi perecek.
    Van nálunk egy albán pékség, azoknál van rúd, mindig azt szoktam enni, azt próbáltam utánozni.

    VálaszTörlés