Oldalak

2009. június 2., kedd

Joghurtos burgonykrémleves, sonka chipsel (Tv-s recepet 1.)

A Tv felvételről szóló postban ígértek szerint, a receptek. Első a johurtos burgonykrémleves, sonka chipsel. Ezt akár a VKF!XXV-re is nevezhettem volna, de valahogy ez csak most jutott az eszembe, amikor írom be a postot.

Az ételeket Jancsibával, a Receptbazar.hu stúdiójában készítettük el.



Az Alkotók és alkatrészek felsorakozva:)

Hozzávalók:
kb. 50 dkg burgonya, 2 ek vaj vagy olíva olaj, 1 póré/vagy újhagyma, 2-3 ek száraz fehérbor (el is hagyható), só, bors, frissen reszelt szerecsendió, kis pohár joghurt, hús alaplé, petrezselyemzöld, étkezési keményítő, ha szükséges a sűrítéshez




Elkészítés:
A vajat megolvasztom, rádobom a felvágott hagymát, aranyszínűre üvegesítem, ráteszem az apróra vágott megtisztított, vagy reszelt burgonyát és tovább 2-3 percig együtt pirítom, jól elkeverem és felöntöm a fehérborral. Addig pirítom, míg az alkohol elpárolog, felöntöm 8 dl húslével.
Fűszerezem: só, bors és sok-sok frissen reszelt szerecsendió.
A mérsékelt lángon, fedő alatt, puhára főzöm, majd a tűzről levéve merülő mixerrel pépesítem.
Visszateszem a tűzre, hozzáadom a joghurtot, és ha kell itt lehet sűríteni. Felforrósítom, de már nem főzöm fel, csak kiforralom.
Apróra vágott petrezselyemmel és a sonka chipsel megszórva tálalom. 

Sonka chips:

4-5 szelet jó minőségű füstölt sonka (fekete erdei, serrano vagy házi sonka)

Ujjnyi csíkokra vágom, szétterítem egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és meleg sütőben 165-170 ˘C fokon ropogósra sütöm.

4 megjegyzés:

  1. Magát kellető a leves és a sonkachips is :)
    Mikor és hol leszel látható a TV-ben? Remélem, még nem késtem le.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz leves! Legalább tudom, a sonkachipset hogy is kell sütni-eddig rosszul csináltam, olajon:(

    VálaszTörlés
  3. Nem még nincs kész a vágás, ígérem, azonnal szólok, ha felkerül:)

    Lily: csak lazán, ha égjen a zsír:)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok! Remélem lesz folytatása!

    VálaszTörlés