Oldalak

2009. október 28., szerda

Fritatta (olasz rántotta, sütőben sütve)

Fritatta: olasz sütőben sütött omlett. Könnyű állagát a hozzáadott tejszínnek és a sütőben, egyenletesen, minden oldalról kapott hőnek köszönheti.
Van aki meghatározza a tojás-tejszín arányt, de működik megérzésre/szemre is.




Hozzávalók:

4-5 virsli
5 tojás
2-3 dl tejszín
só, bors, olaj

és egy olyan serpenyő amit sütőben is használhatunk (pl. fémnyelű)





A virslit felkarikázom, és egy kis olajon lepirítom a serpenyőben.





A tojást habosra keverem egy kis sóval és borssal, majd hozzáadom a tejszínt.




Ráöntöm a virslire, és kis lángon addig sütöm, míg a széle látahtóan megsült, a közepe viszont remegős.





Ekkor leveszem a tűzről, és 160-170 c°-ra előmelegített sütőbe teszem,
és sütöm 12-15 percet, amíg a közepe is átsül.




Látni lehet ahogy nő a térfogata.

Puha fehér kenyérrel és házi savanyúsággal tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

5 megjegyzés:

  1. Ilyet szoktam én is nyáron cukkinivel, hagymával :-) Nyami!


    Arról meg nem beszélve, hogy I love házi savanyúsááááááááág!!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt meg igy nem probaltam. Zoldseggel is finom lehet :)

    VálaszTörlés
  3. Nem vagyok hajlandó sütőben készült dolgokat nézni... Még nem!:)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg , de szépen megnőtt! Kipróbálom!!

    VálaszTörlés
  5. Sír a lelkem, olyan gyöngyörűen kacsint a serpenyőből, tányérról. Én meg olyan éhes lettem!

    VálaszTörlés