Mokka desszert
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek. Vanília likőr
20 dkg minőségi csokoládé
1 ek. Nescafé vagy 3 ek. főtt kávé, de akkor nem kell a víz
2 ek. forró víz
A formázáshoz bon-bon forma, vagy praliné kapszula
A margarint a cukorral, és a likőrrel kihabosítom. A csokit megolvasztom, a kávét feloldom a vízben. Hozzákeverem a margarinhoz a csokit is és a kávét is, és jól kikeverem. Nyomózsákkal vagy fecskendővel formázzuk. Jól használható ehhez a régi bon-bon formák, kiürült csokis műanyagok, bár ebből egy kicsit nehezen jön ki (érdemes egy kis olvasztott vajjal, vagy vajspray-al rásegíteni).
Alaposan hűtsük ki, és csomagoljuk celofánba, vagy kicsi elegáns dobozkákba. Tetszés szerint dúsíthatjuk kandírozott narancshéjjal, mogyoró, pisztácia vagy ropogós grillázs morzsával.
Jó lesz csak így pucéron is, kár cifrázni :-))
VálaszTörlésSzerintem is. NAgyon csábító!
VálaszTörlésCsatlakozom Vikihez, jöhet csak így:))
VálaszTörlésKukkants be hozzám!
Ablakot nyiss, küld fény-post!!!
VálaszTörlésNekem is jó így, köszönöm!:)
VálaszTörlés