Krédes
Ez a kréker édes változata. Amikor az első krékert csináltam, emlékszem hogy Valaki(k) megcsinálta/ták édesen is, de akkor elsiklottam felette. Most viszont valahogy beugrott és szükség volt "valamibelemarkolós" sütire. Hát ez lett(volt) belőle:
Hozzávalók:
9 dkg napraforgó olaj
36 dkg víz
4-5 tk cukor
3-3,5 dkg friss élesztő
75 dkg liszt
1,5-2 tk (citromos) só
A szórásához:
Fahéj és barnacukor
Narancsos cukor
Grillázs morzsa
Reszelt, sütésálló csokoládé…
Az alapanyagokat rugalmas tésztának kidagasztjuk és kelesztjük 1-1,5 órácskát. Lisztezett nyújtólapon átgyúrjuk, hat részre osztjuk.
Vékony lapokra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpapírra, azon megformázzuk, meghintjük a kiválasztott ízesítővel.
Eligazítjuk, szép egyenletesre, majd a sodrófával belenyomkodjuk a tésztába.
Felszabjuk tetszés szerinti formákra, és előmelegítet sütőben ropogósra sütjük.
Egy nagy tálba terítjük, és hagyjuk kihűlni. Én ajánlanék hozzá fegyveres őrséget és mozgásérzékelős kamerát is.
Jó étvágyat hozzá!
:-DDD
VálaszTörlésMár az beszédes, hogy "volt". De a fegyveres őrség és mozgásérzékelős kamera... Na ez kész :-)))
Este markolós volt nálunk is, igaz mézeskalács formátumban: picike mézes sütemények :-)
Bele akarok markolni!!!
VálaszTörlésKet kezzel!
Klassz recept, nagyon tetszik!
VálaszTörlésVajon ha a szekrény tetejére mentem, a gyerek elérheti valahogy? :D