2009. február 28., szombat

Az én Bandám, avagy az új blog játék

Chef Vikinél láttam ezt a jó kis játékot, és gondoltam belevágok én is. Hát menedzseltem én is egy bandát. Nem egy ütős rock bandát, hanem egy szolid kis jazz csapatot.

Íme a 

Kambrya College

és az első albumuk:

 "the end to lie down and rest"






Játék ismertető:

1. menj a Wikipedia Random Article oldalára. A cikk címe az együttesed neve.

2. ugorj át a random idézetek oldalára és a legutolsó idézet, utolsó 4-5 szava lesz a bandád első albumának a címe.

3. végül a Flickeren az utolsó 7 nap legérdekesebb képeiből a harmadikat mentsd le, ez lesz a cd borítója, bármi is legyen rajta.

4. Opcionális: minimális képszerkesztő tudással kreáld egybe a 3 összetevőt.

Rozsos-magos ciabatta

Egy eszes eszperente fecske, eme netes helyet, legyen ez eszperente terepe, teremtette egy versenyre. 
Nevettem. 
Nem kell receptemet eszperente levelekbe tennem. 
Lehet eledeleket, recepteket felvezetve szerepelve benne. 
Megtettem. Eme receptemet nevezem netes seregben. 
Legyen neve: jeges desszertes ember eztet tekerte eme menetre.

Huhh, ez nehéz volt. Tehát az a lényeg hogy Grenadine a XXIII. VKF!-ra magos recepteket vár.



Szeretjük a magokat, és sokat is használjuk. Magos kenyér, vagy pirítva saláta tetjére szórva, vagy csak úgy csipegetni.
Magas rost és olaj tartalma miatt fontos étrend kiegészítő. És nem mellékes hogy nagyon finom.

Egy könnyen elkészíthető, magos-rozsos ciabattára gondoltam.
Pár szó a beszerzésről: vidéken szinte minden multiban találunk magokat különböző kiszerelésekben. Személy szerint ebben a bio termékeket favorizálom, de nem a gyári keveréket, hanem veszek többfélét, és mi keverjük ki otthon, az éppen aktuális szügségletet. Jól záródó tároló edényben, sokáig őrizhetjük. 




Olasz származású (szögletes) zsemle. Kiadós és laktató, tartalmaz növényi rostokat, ezek az emésztést segítik. A magok tetszés szerint variálhatók: lenmag, mák, dió, mogyoró, tökmag, szezámmag, napraforgómag…stb.



Rozsos-magos ciabatta (olasz, szögletes zsemle)

 

hozzávalók, 16 db-hoz:

 

2 dkg vaj

2 dkg cukor

2 dkg só

2 dkg élesztő

3,8 dl langyos víz

1 ek (10%-os ételecet)

10 dkg rétes liszt (BFF55)

15 dkg Graham liszt (GL200)

15 dkg (bio) rozsliszt (RL190)

30 dkg sima liszt (BL55)

2 ek (kb. 3 dkg) tejpor (elhagyható)

 

15 dkg magkeverék (ebben dió, szezámmag, hántolt tök és napraforgómag)




Bekészítem a kenyérsütő tartályába érkezési sorrendben. Tészta programon indítom, kidagasztatom és kelesztem. Lisztes nyújtó táblára borítom, átgyúrom és a magkeverék 2/3-át beledagasztom. 



Kinyújtom kb. egy ujj vastagra. Ráterítem a maradék magkeveréket, majd hármas hajtással összehajtom, majd újra kinyújtom. Görgős vágóval 16 db, kb. 5x5 cm-es kockákra vágom,



Langyos helyen a megkelesztem (45 perc). Megkenem a tetejét hideg vízzel és 180 c°-on szép pirosra sütöm ( kb. 15-18 perc). Mikor kiveszem a sütőből, ismét megkenem hideg vízzel, majd rácson hagyom kihűlni.




Ráfordítandó idő:

Összerakás: 10 p 

Dagasztás-kelesztés: 1 ó 50 p 

Formázás: 15 p 

Kelesztés: 45 p 

Sütés: 30 p

2009. február 27., péntek

Díj Barátoktól, Barátoknak

"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert."







A gyakorlat bebizonyította, hogy az internet nem elidegeníti egymástól az embereket, hanem hanem segítségével olyan baráti kapcsolatok jöhetnek létre, amikre a földrajzi távolság miatt soha nem került volna sor.


Gabriella, Gabojsza  és CukrosKata tüntetett ki ezzel a megtiszteltetéssel. 
De ahogy a szabályok is diktálják, tovább kell adnom. 
Nehéz dolog. 
Nehéz 8 Barátot kiválasztani. 
Nehéz, mert sok-sok Emberrel kerültem "Baráti", vagy talán annál sokkal mélyebb kapcsolatba.

Lássuk az én választottaimat (a sorrend nem mérvadó!):









és még sokan mások..... 
 

2009. február 26., csütörtök

ABC-s könyvem

1.-101.:
A-Á:
B:


C-Cs:
D:
E-É:
Enchilada /encsiláda/
F:
G:

H:

K:
L:
M:

N-Ny:
Nyúlcomb borítékban, marinált paprikával
Nyúlhúsos Manti (töltött tészta)
Nyúl java, roston, Provanszi zöldséges grillszósszal
Nyúlpecsenye egyszerűen
O-Ó-Ö-Ő:
P-Q:
R:
T-Ty:


Z-Zs:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin