2009. március 31., kedd

Mini és maxi croissant

Cicaanya régi terve hogy a croissant csináljuk meg kicsi/mini változatban is. Amolyan party falakának, semmi töltelék, csak az ízesített tészta. Fergeteges lett, az Aprónép Trinity-től kapott nutellába mártogatta, vagy azzal kenegette.
Az alap tészta már régi vendég nálunk, így csak a kis méretben való elkészítést kellett csak kidolgozni.



A tészta:

1 ek olaj,
2 tk só,
3 tk cukor,
180 gr joghurt vagy kefír,
100 ml tej,
100 ml tejszín
100 gr rétes liszt,
450 gr fehér liszt (BL55),
30 gr élesztő 


kb. 200 gr margarin a rétegezéshez,
és egy kis tej a kenéshez.



Minden alkatrész legyen szobahőmérsékletű, ez azt jelenti hogy a kezdés előtt kb. 2 órával készítsük elő.
A margarinon kívül mindent a fenti sorrenedben behelyezem a kenyérsütőben, tészta alap programon elkészítem, vagy kézi robotgéppel összedolgozom.
A kész tésztát 2 felé veszem, abból csinálok 8 kis cipót, és elkezdem darabonként kerekre kinyújtani.


Jól lisztezzük meg a lapot, amin nyújtjuk, mert tapad a tészta. A kinyújtott lapot, egy lisztezett tálcára teszem. A margarint felolvasztom, és egy evőkanállal megkenem a tésztát. 
Következő réteg, nyújtás kenés. Az utolsó elötti lapnál már kezd megdermedni a margarin, és kiválik belőle a víz. Azt ne kenjük be a rétegek közé!!



Az utolsó rétegnél az egész kupacot tegyük vissza a nyújtó lapra, és egy kicsit nyújtsuk ki.

A nagy mérethez vágjuk fel 16 részre/körcikkre, és darabonként jól összenyomva tekerjük fel. 

A kicsi mérethez vágjuk csíkokra, és azt tetszés szerinti kis háromszögekre, és azt tekerjük fel.

Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, megkenem a tejjel.
Meleg helyen kelesztem egy fél órát. Sütéshez a hőfokot maximumra(kb 220-225 c°)  állítom, ezen sütöm 10-12 percet, majd visszaveszem 200 c-ra és ott sütöm még kb. 22-25 percet.
Rácson hagyom kihűlni.





Ez a tészta mennyiség elég 16 nagy darabhoz, vagy sok kisebb darabhoz. A kicsiket kevesebb ideig kell sütni, mint a nagyokat, de a hőfok maradjon, mert akkor lesz roppanós.

2009. március 30., hétfő

Segítsüti árverés!

Kezdődik a Segítsüti árverése!!!

Nemisbéka kezdeményezése már túl lépte az országhatárt. Lelkes Bloggerek tették ki a logókat, szerte a világban, és készülnek a licitálásra. A cél nemes, a sütik fantasztikusak!!


A feltételekről, tudnivalókról és a célról itt és itt olvashatunk! Jó licitálást!!


Köszönjük a kedves Felajánlóknak, és minden kedves Licitálónak a részvételt a jótékonysági a(u)kcióban!!

2009. március 28., szombat

Narancsos-almás biscotti (gasztroajándék)

"étteremátalakítás" /miner help/

Mivel az előző adag biscotti elpárolgott, gondoskodni kellett az utánpótlásról. J. is megnézte TittyBaba remekműveit, majd átadta az Ő receptúráját. Ez egy kicsit más mint a mienk, ezért Tittyvel azonnali próbát rendeltünk el. Kicsit átalakítottuk, de mivel több receptet kaptunk, még biztosan folytatjuk.


Hozzávalók 40 db-hoz:


-240g liszt


-100g étcsokoládé durvára vágva


-2 tojás


-220g cukor


-120g vaj


-200g mandula


-2 ek narancsos almalekvár


-1 tk vaníliás cukor


-1tk. sütőpor


-1tk. almás sütemény fűszerkeverék


- csipetnyi só





A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy sütőlemezt, a lisztet, a sütőport az fűszerkeveréket, a sót tálba szitáljuk. A puha vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot. Robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük a tojást. Apránként a a narancsos alma lekvárt, a mandulát, 100g durvára vágott csokoládét, majd a száraz hozzávalókat is.



A tésztát ketté osztjuk 30 cm hosszú hengerré formáljuk. Áttesszük a tepsire 25-35 percig sütjük, amíg megszilárdul. A hőmérsékletet 10°C-al csökkentjük. A süteményt deszkára téve ujjnyi vastagon ferdén felszeleteljük. A szeleteket a vágott felülettel lefelé visszatesszük a sütőlemezre és kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra téve teljesen kihűtjük.

Előkészítés kb. 30 perc

Sütés: 35-50 perc

Eltartható: 14 napig


Köszönjük J!!!

2009. március 27., péntek

Biscotto(keksz) by TittyBaba (gasztroajándék)

Az olaszok keksze/kétszersültje. 
Most TittyBaba készítette el, és nagyon finom lett(ismét). Az egyik rudat mandulával, a másikat reszelt csokoládéval ízesítette. Húsvétra, vagy vendégségbe tökéletes, de akár ajándékba is készíthetjük.



Hozzávalók, 2 rúdhoz, kb. 24-30 db-hoz:

32 dkg porcukor

32 dkg liszt

2 egész tojás és + 2 sárgája

1 felvert tojás a kenéséhez

ízesítéshez: vanília, mandula, mogyoró, dió, csoki, grillázs...




Öszzedolgozzuk a lisztet, cukrot és a tojásokat, és jól átgyúrjuk.
Két részre osztjuk, ízesítjük, de hagyhatjuk így is, pompás az íze natúran is.



Sütőpapírral bélelt tepsire formázzuk, hosszú rúd alakúra. Megkenjük a tetejét a felvert tojással. Közepesen meleg sütőben 160-165 c°-on sütjük 35-40 percig.

Ha megsült, kivesszük és tetszés szerinti vastagságúra szeleteljük. Tegyük vissza a sütőbe,  120-130 c°-on szárítsuk 15-20 pecet. 
Hagyjuk kihűlni, és zárjuk el. 
Állítólag (hahhahhhaa) évekig eláll egy kekszes dobozban:)))))))))



Itt a tavasz, Golyócica élvezi a napsütést

2009. március 25., szerda

Rapid húsgombóc Ibolyának és Csillának

Ibolya és csilla kérésésre, egy rapid/gyors/, de férfias húsétel. Az olaszos húsgolyók lettek egy kicsit felturbózva.
Tészta mellé készítettem, és kb. annyi idő alatt meg is van, míg a tésztafőző víz felforr, és a tészta elkészül.



Hozzávalók:

30 dkg darált sertéshús

30 dkg darált marhahús

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek sűrített paradicsom (vagy szárított/lassan sült paradicsom)

1 dl száraz fehér bor(elhagyható)

só, bors, bazsalikom, petrezselyem zöldje, olaj, fűszerpaprika

felöntéshez húslé/víz (akár lehet a forró tésztafőző víz is)

3-4 dkg vaj



A hagymát felvágom apróra, egy kis olajon üvegesre párolom, a végén ráreszelem a fokhagyma gerezdeket.
A kétféle húst összegyúrom, fűszerezem, teszek bele izlés szerint egy kis fűszerpaprikát és a zöldfűszereket, majd beledolgozom a hagymákat.



Kigombócolom a golyókat, és egy akkora serpenyőben, amiben utána az egész elfér, melegítek egy kis olajat.
Két részletben forgatva, szép pirosra sütöm a golyókat. Nem baj ha kis darabkák lemorzsolódnak, az majd sűríti a mártást.


Kiszedem a megsült húst, és a visszamaradt zsiradékban megpirítom a paradicsomot. Felöntöm egy kis borral, és addig forralom, míg a bor elfő. Felöntöm a húslével/vízzel(annyit csak hogy pont ne lepje el), és vissza rakom a golyókat. Pár percet még főzöm, hogy összeérjenek az ízek, a golyók közepe is megfőljön, majd a végén belekeverem a vajdarabkákat, ettől lesz a mártás szép selymes.
Főtt tésztával tálalom, és ha kell reszelek rá egy ki sajtot.

Ibolya és Csilla, kérnék visszajelzést mit mondtak rá a Pasik.

2009. március 23., hétfő

Programajánló: 2009 április, keszthely és környéke

Szolgálati közlemény: programok keszthelyről és környékéről, április hóra: (nyit a Bringatanya is!!)

  • Haydn napok a Balaton Színházban
  • Április 1. 16.00 Haydn vetélkedő a középiskolásoknak
  • Április 2. 9.00 10.30 Diák filharmónia koncert
  • Április 3. 15.00 Haydn vetélkedő az általános iskolásoknak
  • Április 3. 17.00 Ágh Edit kiállítás megnyitó



  • Április 4. 16.00 Családi döngicsélő: kakaókoncert a családoknak
  • Április 6-10. Tavaszi szüneti matiné: filmvetítések
  • Április 7. 16.00 Egészségügyi világnap: Egészséges rendelés
  • Április 8. 18.00 Nyitott szemmel
  • Április 9. Húsvét Keszthelyen: Filmvetítés, Passiójáték a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola diákjaival
  • Április 10. 14.00 Húsvéti kézműves délután, húsvéti népszokások


  • Április 13. Húsvét hétfő: 14.00 Tojásdobálás, tojáskocogtatás a Helikon Parkban
  • Április 16. 15.00 Költészet napja: április 11. Csengey Dénes vers és prózamondó verseny középiskolásoknak
  • Április 15. 18.00 Filmklub
  • Április 18. 15.00 Családi döngicsélő: játszóház, Családakadémia, táncház
  • Április 18. 19.00 Zalai Balaton-part Fúvós-zenekar gálaműsora 


  • Április 22. 17.00 A Föld napja rendezvény a civil szervezetekkel közösen
  • Április 22. 19.00 Filharmónia koncert
  • Április 24. 17.00 30 éves a GKMK fafaragó szakköre-kiállítás a BKKSZ-ban
  • Április 24. 19.00 Filmvetítés 


  • Április 25. 17.00 Magyarnak lenni
  • Festetics Városok Találkozója: Csurgó, Hévíz, Keszthely- program és vetélkedő
  • A hónap alkotója: Ágh Edit képzőművész
A szervezők a műsorváltozástatás jogát fenntartják. Részletes információ a itt, és a itt.

2009. március 21., szombat

Mártogatósok az MP4-re (MP4.5)

"étteremátalakítás" /miner help/

Így a végére maradtak, de nem azért mert nem sikerültek, hanem mert egy felsorolásban a végén is kell lenni valaminek. Mártogatósok/dip-ek, amiket készítettem. négy féle készült, az almás-sonkást és a húspástétomosat nem írom be, mert nem voltam elégedett a végeredménnyel, módosítani fogom, és ha már jónak értékelem őket akkor jöhetnek publikációra.


A legnagyobb sikert aratott a kolbászos.

Hozzávalók:

10-12 dkg parasztkolbász (lehetőleg a puha fajta, ne a padláson szikkasztott, kemény fajta)

1-2 tubus natúr krémsajt

2-3 ek tejföl

só, bors, fűszerpaprika, olívaolaj

A kolbászt meghámozom, és felaprítom. Késes darálóban a krémsajttal, több fordulóban összedolgozom. Egy keverőtálkába összekeverem egy villával, picit fűszerezem, öntök rá olajat és a tejföllel lazítom. Annyira legyen krémes, hogy fojós legyen, de a kanálon megálljon. Így lesz jó az állaga, és lehet mártogatni. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe teszem hogy érjenek össze az ízek.



Mozzarellás-paradicsomos: közeli kép nem készült róla, itt a sorban felül van a tálkában. Ízében a bazsalikomos-mozzarellás-paradicsomos olasz antipastit próbálta megidézni.

Hozzávalók:

1 cs mozzarella (20-25 dkg, mérettől függően)

2-3 szem szép, illatos paradicsom

5-6 levél bazsalikom, vagy 1-1,5 tk szárított

2-3 ek joghurt

só, bors, olívaolaj



A mozzarellát lecsepegtetem, majd felaprítom a késes darálóban, annyira hogy olyan morzsás legyen. Kikeverem a joghurttal, egy kis olajjal és fűszerezem. A bazsalikomot összeaprítom, belekeverem, ha szárított, akkor pedig belemorzsolom. A paradicsomot meghámozom, kivágom a magját, felkockázom és belekeverem a mártásba. Ezt is elteszem érni, de a tetejére öntök egy kis olívaolajat.

Jó étvágyat hozzá!

Édes-csípős chilli szósz (MP4.4)

"étteremátalakítás" /miner help/

Ezzel az izgalmas szósszal leptem meg a Morzsikákat, az MP4-re. Garffykának elhadartam a receptjét, de azt ígértem hogy ide is beírom, így Ő is eltudja készíteni. Adtam hozzá paprikát is, remélem már el tudja készíteni.

Először kellemesen édes, majd megjelenik a csípős íz, de nem durván, hanem csak olyan kiegészítő íznek.

Azt a mennyiséget írom be amit készítettem, nem kell sokat csinálni, hiszen pillanatok alatt összerakható.



Hozzávalók:

2 tk csípős paprika krém (erőspista vagy ennek bármilyen /akár házi/ változata, a piros arany nem jó, mert nagyon sós)

2 tk édes paprika krém (édesanna, vagy más verzió)

pár csepp szójaszósz

2 ek méz

1-1,5 tk (vörösbor ecet, almaecet, fehérbor ecet..stb)

1-2 tk növényi olaj (szezám, mogyoró, napraforgó, az olíva nem jó mert nagyon erős ízű)

3-4 szem ecetes chilli paprika



A mézet keverjük ki az olajjal és az ecettel, majd keverjük bele a paprika krémeket és a szójaszószt. Kóstoljunk, és ha megfelelően édes-pikáns, jöhet bele a felaprított chilli paprika.

Kóstoljunk újra, ha kell korrigáljunk.

Tegyük hűtőbe, legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.




Az alapanyagokról:

paprikakrém: szinte már minden kereskedelmi lánc forgalmaz, de piacokon is nagyon finomakat árulnak a Nénik.

ecetes chilli paprika: zöldségesnél, savanyuságosnál, piacon kapható, ha nincs jöhet a cseresznye paprika is, de annak kiszedném a magját, és kevesebbet raknék, mert az erős, és nem csípős.

ecet: lehetőleg ízesített ecetet használjünk, az tompább, nem maró ízű. Ha nincs akkor sima étel ecetet (10%-ost) de azt egy kicsit higítsuk fel.

És mihez fogyaszthatjuk:

mártogatósnak, sültekhez, ízesítésre, vajaskenyérre.....

2009. március 19., csütörtök

Kaptam! (Olvasnivaló!)

Off topic (vagy On Topic??).

Íme a magyar valóság, néhány tréfás mondatban összegezve. Az egyik fórumon kaptam, és úgy gondoltam közzéteszem. Először nevettem egy jót, aztán elborzadtam, most meg már rettegek. Hiszen ezek a magyar (kis/multi/hiperszuper)kereskedelem sikertermékei!!!
Elgondolkodtató.

-Mit kérsz kisfiam?
- Én vizet akarok. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!
- Egyszóval te Tesco párizsit kérsz.
- Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből, kis ízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimből, a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból, emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.
- Győri rozsosat.
- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat, amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.
- Már kenem is a Delmát, fiam.
- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje, nátrium-laktát, étkezési keményítő, pirofoszfát, antioxidáns és Na-nitrit.
- Akkor te a Zalahús műbeles virslijét kapod fiam. Hozzá természetesen tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal, indigókarminnal színezett természetes aromával, nátrium-benzoáttal, sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel dúsított vizet.
- Magától értetődik, Globus mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.
- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenilalanint?
- Vitamor szörpöt? Igeeeen!
- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót, lehetőleg E631-est és E627-est, nátriumglutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű zsírt, élesztőport, szárított tyúkhúst és E 150-es színezéket.
- Maggi szárnyaskrémleves lesz brokkolival! Hurrá! S utána?
- Utána pedig búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal, nátrium-nitrittel tartósított főtt sonkával, búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle acetilezett-dikeményítővel, adipáttal.
- Hawaii!
- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz, dr. Oetker módra.
- Az a kedvencünk.
- A tévéhez pedig mit kaptok, na mit?
- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot, dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?
- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. Lays újhagymás chipset.
- S mi lesz a vacsora?
- Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartámmal, fenilalaninnal, K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshús vázdarabkák vannak.
- Én is kérek őszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!
- Ne kiabálj, Lajoska. Te, Lajoska mást kapsz ma este. Na nézd, már itt is van egy kis kóstoló: húspép, víz, zsemlemorzsa, zsiradék, liszt, panírlé, szójagranulátum, szójakoncentrátum, keményítő, fűszerek és karamellammóniás színezék, egyszóval Kot-kot baromfifasírt. Ezt szegény apád is hogy imádta... Hopp, kinyitja száját a kis Lajcsika. Na... Hopp... Kinyitja száját! Nem azt, a másikat!

2009. március 18., szerda

Tiramisu, padlizsánkrém és a többi (MP4.3)

A második fordulóban sorakozzanak Garffyka és Trinity finomságai, linkekkel, arra kattintva az eredeti recept megtekinthető. 

Elsőként Garffyka három finomsága:


(apróság, de másnap reggelire egy bögre tejeskávéval valami fergeteges!!) 



Rozsos bucik (szobahőmérsékleten nagyon párolog)



És a csúcs, a padlizsánkrém!! 
Ez Cicaanya nagy kedcence, de most aztán kiehette a hasát vele:)

Nincs még vége a finomságoknak, jönnek Trinity által készítettek:



vagy az üveg volt kicsi, vagy az Aprónép nagyon rá kapott, de már alig van belőle:(( 



Hmmm.. a sajtgolyók!!! Volt kéksajtos és sima füstölt sajtos. Nyami-nyami, ezt azt hiszem én pusztítottam el:))



és a végén, de nem utolsósorban a (túrós)tiramisu
Esküdt nyerstojásellenesek, itt az a variáció, amit nyugodt szívvel készíthetünk akár nyáron is. 

2009. március 17., kedd

Receptverseny a Desszert.eu-n, szavazás

Elkezdődött a szavazás a desszert.eu oldalán. A szavazáshoz regisztráció kell. Az alábbi ételeket készítettem a versenyre.


Sajtos hot-dog 

 

Fehér kenyér

 

Kukoricás-fokhagymás buci

 

Rozsos-magos ciabatta

 

Graham lisztes szendvicsrúd 


Szavazni lehett itt.


Csak egy klikk! Köszönöm minden kedves Látogatómnak aki szavaz az általam készített ételekre.


De nem vagyok egyedül, hiszen a Barátaim is neveztek.


Garffyka és Chef Viki receptjei:




Köszönjük!!


Ne feledd:
  1. regisztrálás (belépés, ha már regisztrált vagy)
  2. szavazás
  3. határidő: március 31, kedd

    Csak egy klikk!!!

2009. március 16., hétfő

Mesés-meggyes pite (MP4.2)

"étteremátalakítás"   /miner robotsegéd, így megtalálja a robot és a link szerepel a viasat3 oldalán/

Tulippe Zsófi (aki a kinevezett fotóriporterem), készítette ezt a mennyei meggyes pitét.



MESÉS MEGGYES PITE:

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

kevés só

20 dkg porcukor

egy egész tojás

15 dkg RÁMA margarin

2 dl tejföl 

zsemlemorzsa/vagy édes morzsa

4 üveg magozott meggybefőtt



A lisztet összekeverni a sütőporral, sóval, majd összemorzsolni a margarinnal.
Beletenni a cukrot, tojást, tejfölt, és jól összegyúrni.
A tészta egyik felét egyenletesen elnyomkodni a tepsiben, (a tepsit nem szükséges kivajazni).
Megszórni zsemlemorzsával. Én itt annyit trükközöm mindig, hogy darált dióval szórom meg a tésztát és fahéjas porcukorral. Meg a meggyek tetejét is. Szerintem így finomabb.
A meggybefőttről leönteni a levet, és rátenni a tésztára, (nem kell kinyomkodni, mert így marad szépen egyben a meggy).




A tészta másik felét rátenni, tojássárgájával megkenni, villával megszurkálni.
Előmelegített, forró sütőben (villanysütőben 200-250 fokon) világos barnára sütni.
Vaníliás porcukorral meg lehet hinteni, aki akarja.


A tepsi mérete: kb. 35x30 cm, és kiadós mennyiség jön ki belőle.

2009. március 15., vasárnap

Raffaelló golyó és a Tarka-barka süti (MP4.1)

"étteremátalakítás"   /semmi bajom, csak egy kis segítség a miner robotnak/

Sorban az MP4-en felvonultatott étkek, elsőként mindjárt D.Gabi által készített sütikkel kezdek. Egy 15 éves (tökéletes) süti, és a nagy sláger a Raffaelló golyó. Itt mindjárt megjegyzem, hogy készítettem már többször raffaellót, de ennyire, az igazi hasonlítót, vagy annál finommabbat még nem ettem. Csak az ostya hiányzott belőle.



Tarka-barka:

15 dkg vajat, vagy margarint habosra keverünk 25 dkg porcukorral, majd 4 egész tojást ütünk bele. Jól összekeverjük. Beleteszünk egy csomag van. cukrot, 1 citrom reszelt héját, 30 dkg lisztet.
A massza felét tálkába rakjuk, és belekeverünk 1 kanál kakaót. 





A tepsit nem kell kikenni, és szín szerint váltakozva kanállal kis halmokat merünk a tepsibe egymás mellé. Sütés közben össze fog tapadni a két szín, és úgy fog kinézni, mint egy sakktábla. 
A halmokat lehet magasra hagyni, és szorosan egymás mellé tenni. Szeleteléskor úgy vágjuk fel, hogy mindkét színből jusson egy-egy kockába. 





A Raffaelló golyó:

30 dkg kókusz +1 zacskó a hempergetéshez

30 dkg cukor

30 dkg sovány tejpor

25 dkg margarin

2 dl víz

10-15 dkg mandula



A vízből és a cukorból szirupot főzök. Ha kész, lezárom alatta az energiát, és beletördelem a margarint, és elkeverem, hogy felolvadjon. Ha kész, kevergetés közben felváltva a kókuszt és a tejport beleszórom. Hidegre teszem, hogy duzzadjon még egy kicsit, és hogy formázható legyen. Ha kikűlt kis gombócokat csinálok belőle, közepébe mandulát nyomok.

Mi is volt az asztalon? MP4 képriport



Képes tudósítás az MP4-ről, avagy mit is ettek a Morzsikák. De kik is azok a Morzsikák?



Egy, az interneten, egy fórumon összeismerkedett és barátkozott csapat, akik hellyel-közzel már ismerik egymást, találkoztak, vagy ezt most tették meg. Bár voltak akik most nem lehettek velünk, de bízom benne hogy egyszer sikerül a gigantikus morzsika party (GMPx).



A találkozó batyus kivitelben történt, zárójelben a kedves Morzsika neve, aki hozta, készítette.





Svéd asztalos kivitel, aki-amit ért azt evett.





Fűszeres sajtgolyók (Trinity)






Raffaelló golyók (D.Gabi)




Sakktábla süti (szintén D.Gabitól, többen letettük a nagyesküt, hogy ez így tökéletes, bár a készítő ezt cáfolta)




Házi nutella/mogyoró krém (Trinity, az ujjlenyomat szerintem Garffykáé)






Édes-csípős chilli szósz (Max)






Ecetes tavaszi zöldsaláta (Cicaanya&Max)




Kínai rizses saláta (Max)






Alföldi rizses/fehér hurka (by Max Family)








Grahamlisztes kenyér rudak a dip-ekhez (Max)






Dipek: /föntről lefelé/ mozzarellás-paradicsomos, almás-sonkás, kolbászos, húspástétomos (Max)






Kukoricás-sajtos mini bucik (Max)






Kecskesajt kóstoló Anyukáméknál




Tiramisu (Trinity)



Padlizsánkrém /ezt ettem reggelire ma/(Garffyka)



Meggyes pite (Tulippe Zsófi)



Rozsos zsemlécskék (Garffyka)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin