Oldalak

2010. január 31., vasárnap

Malackodtunk (1.) képekben

Az ilyenkor aktuális (fehér)hurka és kolbász töltést egy kicsit kibővítettük. Vettünk még mellé egy fél, bőrös malackát is, így lesz szalonnánk és sonkánk is a füstre.



A kedvenc hentesünknél rendeltük meg a húsokat, és a fél malackát, kérésre szét is bontották. Levágták az első és hátsó sonkát, a karajt egyben, az oldalast a császárral és a tarját, meg a fejet.


A nagy darabokat szétbontottuk,


és megformáztuk.


Lett angolszalonna, császár és oldalszalonna, sonkák és még egy szép csülök is.
Lesózva pihennek a hidegen.



Vettünk külön zsírszalonnát, és toka szalonnát is.


Csináltunk abált, toka szalonnát is, sózva, paprikázva és fokhagymázva.


Azt a zsírszalonnát, ami nem kellett a hurkába,


azt kisütöttük tepertőnek, és lett jó kis zsírunk is.


Rendeltünk még darált húst is, ezt bekevertük kolbásznak,


és meg is töltöttük, ezek a sütni való kolbászok.


folyt,köv.

Max

3 megjegyzés: