Oldalak

2010. január 17., vasárnap

Szusi magyarul

A szusi magyarul. Sokan és sokszor ültették már át ezt a tradicionális japán ételt, gondoltam mi is megpróbáljuk.




Én a desszert formátumban gondolkoztam, és az is feladat volt, hogy a nori lapot, ami vidéken nem beszerezhető, mivel lehetne kiváltani.
Így született az mi magyar szusink.

Burkolat:

- 12 db sima palacsinta


Tejberízs:

- 25 dkg rizs
- 7,5 dl tej
- 4 dkg vaj/margarin
- 1 tk vanília kivonat, vagy vaníliás cukor
- 12-15 dkg cukor
- csipet (citromos) só

Töltelék:

- kemény lekvár (pl.sütésálló)

Süssünk 12 db semleges ízű palacsintát, és hagyjuk kihűlni.
A rizst annyi vízzel amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót és a vajat, és addig főzzük, míg a vizet felszívja. Ekkor adjuk hozzá a tejet és főzzük készre. Ha felitta a tejet és megpuhult, akkor zárjuk az energiát, és keverjük bele a cukrot és a vaníliát.




A lekvárból vágjunk dekoratív csíkokat, és formázzuk meg a rizst a tésztával.
Jó szorosan tekerjük fel, és éles késsel vágjuk 1,5-2 cm-es karikákra.




Tálaláskor adhatunk hozzá színes mártásokat és lekvárokat. Tökéletes fogás a farsangi bulikra, vagy az iskolába a gyerekeknek.





Jó étvágyat hozzá!

Max

17 megjegyzés:

  1. Gratulálok, tényleg nagyon eredeti! Finom lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Megvan a holnapi édességünk :)

    VálaszTörlés
  3. Micsoda leleményesség.:) Szuper ötlet.
    Palacsinta helyett marcipán, vékonyra nyújtva?

    VálaszTörlés
  4. Ez mekkora ötlet! :)) Grat! :)))

    VálaszTörlés
  5. Jaj, de gyönyörűséges képek... Sóhaj :-)

    Mondjam azt, hogy kétpofára egy igen kiadós ebéd után? Annyira finom volt!!!

    VálaszTörlés
  6. Irtó dekoratív!
    Még a sütésálló kiváltásán gondolkodom, valahogy nem az esetem.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm!
    Már dolgozunk a sós verzión is.

    Ms.Poppy: nem tudom, megy e az annyira vékonyra nyújtás, ill. nem lenne túl tömény?

    CV: egézségedre, de jó úgy délután csipegetve:-)

    Jókaja: nálunk volt kemény lekvár, a sütésálló csak alternatíva, de lehet birsalma sajt is.

    VálaszTörlés
  8. Tömény lenne, az nem is kérdés.:D Esetleg savanykás lekvárral lehetne ellensúlyozni, ill. a tejberizsbe kevesebb cukrot tennék.
    Csak fejben variálok, mindenesetre az eredeti verzió tuti nyerő!:)

    VálaszTörlés
  9. Szuperjo otlet!!! Gratulalok!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jól néz ki. Hihetetlen vagy :-)

    VálaszTörlés
  11. Roppant ötletes!!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  12. Hát, japánban édes sushi az nincs, a tejberizst pedig még csak a szájukba sem vennék, de ezek nagyon jól néznek ki. Guszták és hívogatóak!!!

    VálaszTörlés
  13. jájájááájjjjj, ezt sajna nem tudom hogyan vinném a mai kosaras bulinkra. pedig úgy megcsinálnám.
    na, majd farsangkor.

    VálaszTörlés