Telefonon rendelt vacsora
- Anya, éhesek vagyunk, csinálsz nekünk valami fincsi vacsorát?
Hangzott el a két fiatal szájából az Édesanyjuk felé, este 6 óra után.
- Mégis mire gondoltok? Kérdez vissza a Szülő, közben lázasan listázza, mit rejt a hűtő, amiből lehet valamit csinálni.
- Mindegy mit, csak finom legyen! Hangzik a válasz.
- Kösz, sokat segítettetek J
Így a nyáron sokszor hangzik el hasonló beszélgetés, bár nagy segítséget nem adnak, de azért lelkes fogyasztók, így elég tágak a határok. Cicaanya bősz keresésbe és tervezésbe fog, mit is készítsen a két Fiatalnak, amivel azért jól is laknak.
Hála annak, aki az előrenyújtott, konyhakész leveles tésztát kitalálta! Mióta felfedeztük, az ár-érték arányaiban megfelelő márkát, szinte mindig lapul a hűtő aljában 2-3-4 tekercs. Krémsajt is mindig van, vagy saját, vagy a tubusos verzió, és a vödrös tejfölről nem is beszélek. Már csak egy kis reszelt félkemény sajt és a kedvenc tésztavágó, és készülhet a (Fornetti) designos apró süti.
A reszelt sajtot kikeverjük a tejföllel és a krémsajttal. A tésztát kiterítjük, 1/3 részét bevágjuk a mintázóval, a 2/3-án pedig elhelyezzük a töltelék csíkokat tetszés szerint.
A bevágott harmadot egy kicsit kihúzzuk, és ügyesen ráterítjük a csíkokra.
Egy görgős tésztavágóval (pizza vágó) felvágjuk helyes kis darabokra.
Előmelegített sütőben, 225 C-on szép pirosra sütjük.
Egy pohár finom bor mellé tökéletes kísérő.
Jó étvágyat hozzá!
Cicaanya és Max
De jól néznek ki!
VálaszTörlésMegpróbálkozok vele én is, remélem sikerül. Már több ,mint fél éve megvettem a tésztarácsozómat, csak eddig nem mertem használni... :))
Hát ez megint marha jó lett!!!
VálaszTörlésImádom az utolsó képet!
Ez így nem ér, hogy neked ilyen titkos fegyvereid vannak...:)
VálaszTörlésAkartam mondani, hogy ilyen melegben beinditani a sutot??? na neeeee!!!
VálaszTörlésDe el kell mondjam, hogy vasarnap a legnagyobb melegben, a 4. emeleten miccset sutottunk. Ugyhogy pofabe nekem :D
Tök jó :)
VálaszTörlésoh, ez kérem közösség elleni izgatás! :)
VálaszTörlésazt a csuda rácsos egyharmadot, azt spéci formázóval csipkéztétek, ugye? vagy földi halandó számára is elérhető a trükk?
Azonnal rákerestem a tésztarácsozóra! Ezt ki kell próbálnom. Bár én biztos meg fogom várni, hogy legalább 30 fok alá menjen a hőmérséklet.
VálaszTörlésItt találtam is, nem tudom, mi a reális ára...
http://www.tantefanny.hu/hu/shop/detail.asp?IDCat=8&IDProduct=50#
Szemirámisz: én szülinapomra kaptam, és az elsők nem lettek fotózható állapotban, de aztán összejött:-)
VálaszTörlésCV: a pohárban Sunji van! szilvás!! emlékszel?
Móni: irány a Gyalog üzletház!
VálaszTörlésEsc! Éhes gyereknek, annya kínózza magát:-DD
Bianka: köszike!
VálaszTörlésGarffyka: a 3. kép sarkán látszik a vágó, majd legközelebb megmutatom.
Reneé: olyan 1000 huf körül kapható konyhafelszerelési boltban kapható, itt nálunk van egy nagy, a Gyalog üzletház, ott vette a Kedvesem.
Max, tegnap megsütöttem!
VálaszTörlésAz íze osztatlan sikert aratott, a kinézete viszont hagyott némi kívánnivalót maga után. Túl vékonyra nyújtottam a tésztát, így szakadozott,miközben áthajtottam a rácsozott részt.
De a következö biztos jobb lesz, meg kell fizetni a tanulópénzt! :))
Igen ez az előre nyújtott tészta előnye. De az ehető selejt (Cv után szabadon: szabászati hulladék) azért nem rossz büntetés:-))
VálaszTörlésKedves Max!Megkeszitettem dupla adaggal es hamar elfogyott.Szuper finom!!!Nincs racsozom es a tetejet megkentem tojassal es rareszeltem sajtot.Koszi a receptet.AGI
VálaszTörlés