Oldalak

2010. augusztus 2., hétfő

Kuszkuszos töltött cukkini

Cukkini frissen, zsengén, egy zöld-fűszeres, kuszkuszos töltelékkel töltve. A töltelékhez pulykahúst használtam, hogy ne legyen nagyon zsíros. Nem írok pontos mennyiséget, mert nem mértem, csak raktam össze, és sokban függ a cukkini méretétől is. Ha marad töltelék, abból isteni parti golyókat lehet készíteni.



A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk, és kivájjuk a belsejét. Ha vastag a zöldség húsa, akkor egy kis sós vízben pároljuk meg.
A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízzel, egy kis sóval és zöld-fűszerekkel leforrázzuk, és lefedett edényben hagyjuk pihenni 15-20 percet.



Vágjunk apróra egy kis fej hagymát, egy marék zöld-fűszert (bazsalikom, kakukkfű, oregano, borsikafű..), ezt keverjük össze a darált hússal, egy kis paprika krémmel, kevés sóval és borssal. Adjuk hozzá a kihűlt kuszkuszt, egy kis olívaolajat, és fűszerkeveréket (mexikóit használtunk), majd ezzel töltsük meg, jól megtömködve a cukkini karikákat.


Olajozzunk ki egy megfelelő méretű tepsit, ebbe ültessük bele a karikákat, szórjuk meg reszelt sajttal, és egy kis darált borssal. Ha van kedvünk, tűzhetünk a sajtba friss zöld-fűszer leveleket, és megspriccelhetjük egy kis olajjal is.


Előmelegített sütőben, 180-200 C°-on, 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.

Jó étvágyat hozzá!


Max

8 megjegyzés:

  1. Tetszik! Épp a napokban vettem kuszkuszt, köszi a receptet:)

    VálaszTörlés
  2. Hol lehet kuszkuszt venni, ami nem bio, és ezért nem olyan drága?
    köszi

    VálaszTörlés
  3. Ildy: szerintem tetszeni fog

    Kedves Névtelen: én a herbáriában szoktam venni, ~550 huf/0,5 kg, de a multiknál is össze lehet vele futni.

    VálaszTörlés
  4. Ez tök jó!!!! Én is szoktam, de kuszkusszal még nem probáltam.

    VálaszTörlés
  5. Jó ötlet, valamelyik nap ez lesz a vacsi :)

    VálaszTörlés
  6. Fú, Max! Ez a kuszkuszos ötlet nagyon tetszik! Ki fogom próbálni majd én is :)
    Tulippe

    VálaszTörlés