Látványos formázás, ami akár lehetne egy átalakított kakaós csiga is. A pillangók óta szeretjük a megformázott péksütiket, de igazából most sikerült értékelhető fotót készíteni róla.
Egy kis pluszmunka, és máris vidámabb lesz a tízórai. Alapja az a tészta amit a buktákhoz szoktam használni. Tölteléknek az egyik felében mogyorós töltelék lett, a másik felében pedig barack lekvár és dió (dejó).
Hozzávalók a tésztához, 12 db-hoz:
- 1 dkg olaj,
- 6 dkg vaj,
- 15 dkg cukor,
- 3 dkg friss élesztő,
- 2 tojás sárgája ( kicsit felverve ),
- 30 dkg langyos tej,
- 65 dkg szitált sima liszt,
- 2 dkg só
Lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, és hagyjuk kelni 25-30 percet. Dolgozzuk át, és osszuk 12 egyenlő részre. Nyújtsuk kör alakra, és kenjük le a töltelékkel. Tekerjük össze, és a rudat hajtsuk félbe.
Az így kapott rudat a hajtott végénél vágjuk be ollóval, és nyissuk szét. Kész a szívecske, igazítsuk egy sütőlapra. Formázzuk meg a többit is.
Rövid pihentetés után, előmelegített sütőben, süssük szép pirosra. Rácson hagyjuk kihűlni, és őrizzük, mert az illatokra előkerülnek az éhes csenőmanók!
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésGyöyörűek, isteniek lehetnek
VálaszTörlésNagyon jo otlet! Es biztos finom is!
VálaszTörlésMarha jók lettek! Gratula!
VálaszTörlésLinkelj rá a pillangókra, hátha van még valaki, aki nem látta őket :-)
Köszönöm szépen! és teljesen abban a tudatban voltam, hogy van link. Nem volt. :-))
VálaszTörlésJa! A link. Tudtam, hogy valamiért ismerős.
VálaszTörlésMax, ezek még szebbek, mint a régiek!
Gratulálok!
Csucsszuperek, loptam az otletet!!!
VálaszTörlés