Könnyen elkészíthető, puha, foszlós tészta. Békebeli recept, nincs benne semmi mesterséges adalék. Kínálhatjuk kávézáshoz, forró csokihoz vagy kakaóhoz, de magában is fogyasztható.
Hozzávalók, 24 db-hoz:
- 40 dkg sima liszt
- 8 dkg vaj
- 4 dkg (por) cukor vagy ízesített cukor
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- Csipet (citromos) só
- 1,5 dkg élesztő
A kenéséhez: egy tojás sárgája, szórásához kristálycukor
Puha lágy tésztát dagasztunk, és liszttel megszórva, lefedve kelesszük a duplájára. A dagasztáskor ügyeljünk arra, hogy a liszt mennyisége attól függ, mekkora a tojásunk. Lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk, és háromszögekre vágjuk, majd szorosan feltekerjük.
Kenjük le tojással és szórjuk meg kristálycukorral Előmelegített sütőben, 180-190 C-on, süssük szép pirosra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Ha csak tejjel kenem le, akkor meg tudom sütni, mindössze egy tojásom van itthon. De ehhez a finomsághoz "feláldozom" :)
VálaszTörlésJó lesz az tejjel is, és bőségesen cukorral. Mi egy kicsit keveset szórtunk rá. de úgy is nagyon jó volt. Tetszeni fog!
VálaszTörlésOlyan rég vágytam már valami finom reggeli pékárura a szokásos kalács és kuglóf után :)
VálaszTörlésde ha most épp lusta vagyok megsütni, s szépen kérem, kaphatok?
VálaszTörlésegyébként megint a diós kenyérke motoszkál bennem. csudijó volt, közelebbről ismétlés.
Köszönöm!
VálaszTörlésIgen már morzsája sincsen.
Látom a diós kenyér maradandó emlék(-:
Ha félfogós liszttel csinálod, még jobb lesz, és akkor tojás sem kell bele.
VálaszTörlésKedves Névtelen!
VálaszTörlésKenyér liszttel csináltam, de a tojás kell bele, fontos része a receptnek.
Próbáld ki a félfogóst. Én minden kelt tésztához azt használom. (kivéve a kenyerek). Nagyon jó lesz a tészta állaga, mert magas a sikér tartalma, és tényleg ki lehet hagyni a receptekből a tojást.
VálaszTörlésMegsütöttem és nagyon-nagyon finom lett. Jövő7en is legyártom majd és teszek bele egy kis pudingot, mert a férfiak azt hiányolták belőle :)
VálaszTörlésSzuper! Látom bejött nektek a recept! Várom a töltött verziót!
VálaszTörlés