Oldalak

2013. július 16., kedd

Ország tortája 2013: A döntős torták

Képek az idei döntős Ország Tortákról. Az idei meghatározott alapanyag a dió volt, a torták ehhez kapcsolódnak.



A döntős torták zsűrizés előtt. Fotó: Noosti Kft.


Az öt torta, készítője és a cukrászdák.


A megmérettetésre nevezettek listája: 


A nagytiszteletű zsűri tagjai:

Kíváncsian várjuk a nyertest, már gondolkozunk, melyik tortát hogyan tudjuk fagylatba átalakítani. Idén is lesz Ország Tortája hét a Bringatanyán, augusztus 19-25-ig, ahol az eddigi évek tortáinak fagylalt változatai mellett ott lesz az idei nyertes is a fagylaltpultban.

Max

Forrás: Cukrászmester

2013. július 8., hétfő

Éhes vagy? Egyél a Pandával! (X)

Éhes vagy? Egyél a Pandával!

Lehet, hogy egy kicsit megtévesztő a cím, mert senkit sem szeretnék arra kényszeríteni, hogy Pandamackók között kelljen étkeznie. Inkább ajánlanék egy egyszerű, online rendelési lehetőséget. 



A Panda jelen esetben egy online felület, ahonnan könnyedén rendelhetsz ételt. Sőt, hogy egyszerűbb legyen a dolog, akár okos telefon és tablet alkalmazással is elérhető. Az egyik legnépszerűbb mobil applikáció, könnyen kezelhető felülettel, és szerencsére sok vidéki lehetőséggel. A jelentős nemzetközi háttérrel és gyakorlattal rendelkező cég, folyamatosan bővülő partnereivel, a korrekt ételkiszállítást tűzte ki céljául. Azt célkitűzésük, hogy így egyszerűen fedezhetjük fel a világ különböző konyháit anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk otthonról. Törekednek arra, hogy a választék minél szélesebb legyen. 



Válogass kedvedre a szendvicsbárok, vegetáriánus menük vagy akár a magyar konyha ételei közül. Imádom az okos telefonok ilyen alkalmazásait. Van már receptkeresőm, ebből angol és magyar nyelvű is, aztán gasztroblog ajánló (ebben szerepelek én is) és most a FoodPanda. Ahogy mi hívjuk a kajakereső. Akár útközben, akár otthon a kanapéról könnyedén válogathatunk az éttermek kínálatából. Jelenleg 227 étterem szerepel a listán, és ezek nagy részének étlapja is elérhető, böngészhető. Rendelhetsz házhoz szállítva, itt a várható szállítási idő is elérhető, valamint választhatod, a helyben fogyasztom opciót is.

A mobil alkalmazásokat innen töltheted le.
A weben itt találod FoodPanda.hu-t.
Kövesd a Pandát a Facebookon is.

Gyere és egyél a Pandával J

Max

2013. július 7., vasárnap

Sárgabarack chutney (csatni, mártás)

Fűszeres indiai mártás, adhatjuk grill húsokhoz, vagdalthoz vagy szendvicsbe. Már kapható az első korai, zamatos sárgabarack, érdemes elkészíteni. A frissessége, a keleti ízvilág pikánssága jól kiegészítik egymást. Jól illik csirkéhez, rizs ételekhez, hamburgerhez. Hangolhatjuk lágyra vagy csípősre, ki hogy szereti. Eltehetjük üvegbe, a  hosszú téli estékre. 




Elkészítési idő: 60-70 perc

1 kg sárgabarack
2-3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 szárzeller
2 fej fehér hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
ujjnyi (~3-4 cm) darab gyömbér
5-6 evőkanál barnacukor
2 dl fehérborecet
3-4 evőkanál olíva olaj
2 db chili paprika
2 mokkáskanálnyi curry fűszerkeverék
Só, bors és petrezselyem zöldje

A sárgabarackot megmossuk és kimagozzuk, és vágjuk negyedekre. A répákat, a hagymákat és a gyömbért hámozzuk meg, a chilit pedig magozzuk ki. Vágjuk a hagymát apróra, melegítsük egy nagyobb lábosba az olajat. Tegyük rá a hagymát és kezdjük el dinsztelni. Reszeljük rá a fokhagymát, és adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket és kevés vizet. Sózzuk és borsozzuk, közben a répákat vágjuk apró kockákra. Pirítsuk le azt is a hagymával, adjuk hozzá a cukrot, majd a barackot. 



Keverjük össze alaposan, öntsünk alá még egy kevés vizet, és pároljuk tovább. Vágjuk fel apróra a szárzellert, a gyömbért pedig reszeljük le. Adjuk ezt is a barackos alaphoz, keverjük össze, fedjük le, és kis lángon pároljuk 25-30 percet. Keverjük néha össze, majd adjuk hozzá a borecetet és az apróra vágott chili paprikát. Főzzük még legalább 15-20 percet. Akkor jó a mártásunk, ha egy kicsit csíp, savanykás, de közben édes is. Zárjuk el az energiát, és még forrón szedjük kis üvegekbe,  majd zárjuk le, és így tároljuk el.

Jó étvágyat hozzá!

Max