2015. július 29., szerda

Citromos sajttorta

Nagyon népszerűek azok a sütemények, mikor nincs külön tésztaalap, hanem a töltelék adja meg a testét. Meleg időben, szinte üdítően friss tud lenni egy citromos sajttorta. Egyszerűen csak keverjük össze, öntsük formába és süthetjük is.

Elkészítési idő: 40-45 perc + a pihentetés



40 dkg krémsajt
2 közepes tojás
2 dl habtejszín
15 dkg cukor
1 citrom

3 dkg süteményliszt



1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyünk egy 20 cm-s kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt, az oldalát kenjük ki vékonyan olajjal.
2. Keverjük habosra a tojást a cukorral, és a tejszínnel. Reszeljük bele a citrom héját.
3. Keverjük hozzá a krémsajtot és a lisztet, majd facsarjuk bele a citrom levét is. Dolgozzuk össze, és öntsük bele a masszát a formába.
4. Süssük 30-35 percet, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

2015. július 19., vasárnap

Töltött, sült paprika

Töltött paprika, kicsit megint másképpen. Sütőben sütve, tojással és marhahússal. A húst ízesíthetjük fűszerkeverékkel, zöldfűszerrel, de érdemes kipróbálni így is, milyen íze van ha nincs túlkomplikálva.

Elkészítési idő: 60-65 perc




5 darab kaliforniai paprika
40 dkg darált GusztaHús marhahús
1 kisebb fej fehérhagyma
8 db kisebb tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál csemege paprikakrém
só és bors




1. A hagymát kisebb kockára vágjuk, az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a marhahúst és fehéredésig pirítjuk.
2. Egy paprikát kicsumázunk, és kisebb kockákra vágjuk.  A paprikakrémmel a húshoz adjuk, és pár percig pároljuk. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
3. A maradék paprikát félbevágjuk, a magházát kiemeljük, úgy, hogy a paprika csutkáját meghagyjuk. Egy sütőedényt kibéleljük sütőpapírral.
4. Töltsük meg a paprikákat a raguval, a közepébe nyomjuk bele a kanál hátát, egy mélyedést képezve, ebbe kerül bele a tojás majd. Tegyük a sütőbe és süssük 20-25 percet.
5. Vegyük ki és minden mélyedésbe töltsünk egy-egy tojást. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 8-10 percet. 

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


2015. július 11., szombat

Nyári gyümölcskrém leves

Ennék levest, de be nem gyújtom a tűzhelyt! Ugye milyen ismerős? Akkor melegebb napokon készítsünk hideg gyümölcs krémlevest. Tetszés szerint variálható, adott időszak gyümölcseivel, vagy befőttekkel. Én a puncsos krémport választottam, csodás alapszint adott a levesnek. Természetesen jó sűrű, tartalmas, utána egy adag palacsinta, és biztosan kibírjuk a strandon estig.


Elkészítési idő: 10-15 perc + pihentetés


50 dkg vegyes gyümölcs, vagy befőtt (gyümölcs koktél)
1 tasak, főzés nélkül készítendő pudingpor, puncs ízesítésű
3-4 dl hideg tej (+2-3 dl, ha friss gyümölccsel dolgozunk)


1/a. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a gyümölcsöket. Alma, körte, meggy, keményebb barack, körte, ananász.


1/b. Szűrjük le a befőttet, a levét öntsük bele egy tálba. Ha kell, a gyümölcsöt vágjuk kisebb kockákra.
2. Keverjük hozzá a befőtt levéhez a tejet és a pudingport. Ha friss gyümölcsből dolgozunk, adjunk még 2-3 dl tejet a pudingporhoz. Dolgozzuk simára, és keverjük bele a befőttet is.
3. Tálalás előtt legalább 2-3 órára tegyük hideg helyre.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


2015. július 5., vasárnap

Lecsónyárs

Csodás (igaz még fóliás) hazai paprikák és paradicsomok kaphatóak már a zöldségesnél. Készülhet simán lecsó is, ami az egyik igazán csodás nyári ételünk, de vihetünk bele egy kis fantáziát is. Jó kis parázs vagy egy öntöttvas grill lap felett elkészíthetjük ezt a mutatós és izgalmas ételt. Nem kell sokáig sütnünk, a különböző textúrák teszik izgalmassá az ételt.

Elkészítési idő: 25-30 perc

8 db bambusz pálcikához


1 zöldpaprika
1-1 kisebb fej lila és vöröshagyma
10 dkg Gusztahús füstölt szalonna
10-15 dkg Gusztahús füstölt kolbász
2 fej kemény paradicsom
2-3 evőkanálnyi tejföl
1 teáskanálnyi paprikakrém
kevés zsír a sütéshez




1. A paprikát kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsommal együtt. A hagymákat 6-8 gerezdre, a szalonnát kockákra, a kolbászt vastagabb karikákra vágjuk. 
2. Szúrjunk a nyársakra az alapanyagokból változatosan. Forró serpenyőben, vagy faszénen, közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg a nyársakat. A megmaradt alapanyagokat is süssük meg, és egy tálkában tálalhatjuk.

3. Keverjük ki a tejfölt a paprikakrémmel, és kenjük a nyársakra tálaláskor. 


Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a kolbászt és a szalonnát a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin