2016. július 27., szerda

Ukrán (Kárpátaljai) szoljanka



Kicsit savanykás, könnyű, igazi nyári leves. Kicsi időt szánjunk rá, a munka része nem sok, érdemes akár egy nyári napon, reggel a hűvösben megfőzni. Élvezzük a nyarat és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.

Elkészítési idő: 55-60 perc





60 dkg Gusztahús marhanyak vagy lapocka
2 fej vöröshagyma
3-4 db ecetes uborka
2-3 evőkanál paradicsompüré
1,5 dl száraz Balatoni fehér bor
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sertés zsír
egy csipet cukor
só, tálaláshoz apróra vágott petrezselyem zöldje





1. A húst vágjuk kis kockákra és az apróra vágott hagymával együtt, a felhevített zsíron pár percig pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a cukrot. Sózzuk és felöntjük a borral, közepes energián 5-6 percet főzzük.
2. Adjuk hozzá a karikára vágott uborkát és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, öntsük fel egy liter hideg vízzel, forraljuk fel, és főzzük puhára a húst 35-40 perc alatt. Tálaláskor hintsük meg apróra vágott petrezselyem zöldjével.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította, köszönjük!
A finom balatoni borokat és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

2016. július 21., csütörtök

Dorozsmai csirkecomb



A melegben válasszunk olyan ételt, amit könnyen elkészíthetünk, és nem kell egész nap a tűzhely mellett állni. A Balatoni Kurzusok előadásain az ilyen ételekre helyezzük a hangsúlyt. Kevés munkával, előkészítve is tudunk csodás ételeket készíteni. Erre jó példa ez a csirke étel.
Üljünk ki a szabadba, élvezzük a nyarat és igyunk hozzá egy jó rozé fröccsöt.

Elkészítési idő: 30-35 perc





45-50 dkg Gusztahús csirkecomb filé
25 dkg széles metélttészta
20 dkg csiperkegomba
10 dkg Gusztahús szalonna
1 fej kisebb vöröshagyma
2-3 evőkanál tejföl
1-2 teáskanálnyi Gusztahús sertészsír/olaj
só, bors





1. A felhevített zsíron/olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott szalonnát és hagymát. A húst csíkokra vágjuk, és a hagymás alaphoz adjuk. Kevergetve pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük fél deci vízzel, és lefedve 15-20 percet pároljuk.
2. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, a húshoz keverjük, és 5-6 percet pároljuk. Kifőzzük a metélt tésztát.
3. A raguhoz keverjük a tejfölt, összeforraljuk, és a metélt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította, köszönjük!

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin