2016. szeptember 25., vasárnap

Holland mustár krémleves

Igazi őszi leves, amit izgalmassá varázsolhatunk a különböző mustárok játékával. Készíthetünk különböző ízesítésű mustárokat, és így még izgalmasabb levesek készülhetnek. Adhatunk hozzá pirítóst, vagy kenyérkockát, és egy pohár illatos fehérbort.

Elkészítési idő: 20-25 perc




6-7 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg krémsajt
2-3 evőkanál kukoricakeményítő
2-3 evőkanál magos, édes mustár
1-2 evőkanál csemege mustár
só, bors, kenyérkocka és metélőhagyma



1. A tejet és a tejszínt felmelegítjük. Keverjük bele a krémsajtot, a mustárokat, sózzuk és borsozzuk. Keverjük simára, és közepes lángon főzzük 4-5 percet.
2. A keményítőt keverjük ki hideg vízzel, adjuk a leveshez és kevergetve sűrítsük be. Főzzük még pár percet. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyérkockát és aprított metélőhagymát.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin