tag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post1439893523029113853..comments2023-12-18T08:55:13.372+01:00Comments on Max konyhája: Zalai gombás ludaskásaMaxhttp://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-30278756589426778612014-11-12T17:14:46.684+01:002014-11-12T17:14:46.684+01:00Alig hiszem, hogy van olyan, hogy autentikus, ahán...Alig hiszem, hogy van olyan, hogy autentikus, ahány ház annyiféle ludaskása, és szerintem mind jó:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-71766481904532333762014-11-12T09:33:51.076+01:002014-11-12T09:33:51.076+01:00Nem állítom, hogy ez az igazi, autentikus zalai re...Nem állítom, hogy ez az igazi, autentikus zalai recept, de amikor kutattam utána, ez volt a leggyakoribb elkészítési mód. Amiben különbözik a többi recepttől, hogy itt a húst mindig lefosztják, és nagyobb darabokban van benne. A gombát mindig lesütik, vagy fehérborban megpárolják.Max Gastrohttps://www.blogger.com/profile/07232086578493909766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-14462699759405026242014-11-12T08:04:59.400+01:002014-11-12T08:04:59.400+01:00Nálunk gyakran van ludaskása, családilag imádjuk a...Nálunk gyakran van ludaskása, családilag imádjuk az összes liba vagy kacsaételt, tehát nemcsak libából, hanem kacsaaprólékból is, mikor mit kapok, és pont ahogy te most feltetted, mindenféle zöldségekkel, elsősorban a levesben főttekkel, én egy cikk kelkáposztát is főzök a levesbe, de szoktam tenni hozzá borsót is, meg gombát is, anélkül, hogy tudtam volna, hogy ez a zalai variáció, úgyis jó, ha belefőzöd ezeket a levesbe a végén, de jó a gomba lepirítása a rizzsel, aminek nálam kötelezően kerekszeműnek kell lennie ehhez az ételhez, és mindig a leveslével megfőzve puhára.<br />Szerintem igazából akkor jó az egész, ha a végére jó szottyos lesz a rizzsel együtt, nem véletlenül hívják kásának, de nem szabad szétfőzni se nagyon, csak egy kicsit.<br />Ez jó egytálnak is magában salátával, de jó köretnek is a sült libacomb/kacsacomb mellé. Isteni egy étel az tuti. Én legalábbis élek-halok érte.Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.com