tag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post3638472416336661525..comments2023-12-18T08:55:13.372+01:00Comments on Max konyhája: A "KINDER" tejszeletMaxhttp://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-22503963396266333662017-05-29T08:21:50.664+02:002017-05-29T08:21:50.664+02:00Kedves McM!
Nem tudom, de nekem a zselatin is gya...Kedves McM!<br /><br />Nem tudom, de nekem a zselatin is gyanús. Mert a leírás szerint akkor történik a baj, amikor a zselatinnal érintkezik a tej. Meg kellene nézni a zselatin csomagolását, hogy nem e változott valami? Valami savas került bele, az okozhatja a kicsapódást.Max Gastrohttps://www.blogger.com/profile/07232086578493909766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-45024536174835773132017-05-28T20:11:04.612+02:002017-05-28T20:11:04.612+02:00Kedves MAX!
Már régebben írtam Önnek, akkor siker...Kedves MAX!<br /><br />Már régebben írtam Önnek, akkor sikerült a sütemény, de most csúnyán elcsúszott valami! Kezdődött ott, hogy maikor a tejet melegítettem a cukorral, és beletettem a zselatint, összerántotta, túró állagúra és kicsapta a savót. Ezt kétszer megcsinálta. Majd gondoltam egy nagyot, külön vízben oldottam fel a zselatint és külön melegítettem egy kis tejet a cukorral. Beleöntöttem a tejet a felvert habtejszínbe, majd a mikor beleöntöttem a zselatint is, kicsapta a vajat meg a savót. Mi a fene lehetett a probléma? Már többször sikerült a recept, most meg az Istennek se. Az ESL tej? Én erre gyanakodom. Méz? Esetleg szorbit, bár amikor az édesített (cukorral és szorbittal) tejet beleöntöttem a tejszínbe, nem volt gon, mindíg csak a zselatin okozta a galibát!<br /><br />Üdvözlettel,<br />McMMcMhttps://www.blogger.com/profile/05411084189206020333noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-23288757483086805202016-02-16T11:41:07.603+01:002016-02-16T11:41:07.603+01:00Kedves Julcsa!
Talán annyit tudok segíteni, hogy ...Kedves Julcsa!<br /><br />Talán annyit tudok segíteni, hogy a kókusztej sokkal zsírosabb, más lesz az állaga. Én lapzselatint tennék bele, vagy zselatin fixet, de biztosan kisérletezni kell, mert nem lehet 1:1-ben helyettesíteni. Tejszín helyett használj növényi habalapot, ha az lehetséges. Jó kísérletezést, és kérlek meséld el, mire jutottál. Köszönöm.Max Gastrohttps://www.blogger.com/profile/07232086578493909766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-15331538422273210262016-02-16T11:20:24.628+01:002016-02-16T11:20:24.628+01:00Hű, de régi az utolsó hozzászólás, de azért hátha!...Hű, de régi az utolsó hozzászólás, de azért hátha! Én nem fogyaszthatok tejet, így a kókuszos megoldás érdekelne. Nem vészes a kókusz íze, inkább az a kérdés, hogy használjam, a zselatint. "Névtelen", van esetleg tapasztalatod azóta? Elkészítetted kókusztejjel?Julcsanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-24441474826785586782013-09-16T16:02:37.316+02:002013-09-16T16:02:37.316+02:00Szia!
Nem próbáltuk még kókusztejjel, de azt gondo...Szia!<br />Nem próbáltuk még kókusztejjel, de azt gondolom, egy kis kókuszos utóízt hagyna benne.Max Gastrohttps://www.blogger.com/profile/07232086578493909766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-32933015306233686722013-09-16T12:42:42.733+02:002013-09-16T12:42:42.733+02:00Sziasztok! Valaki nem próbálta még tej helyett, k...Sziasztok! Valaki nem próbálta még tej helyett, kókusztejet használni?<br />Nagyon szeretek ujjakat elkészíteni, és arra gondoltam hogy a tészta első osztályú lenne ,és kókusztejjel a krémjét.<br />Van valakinek ötlete, milyen lenne vagy ha készített így ,akkor hogy ízlett?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-6072131368894301422012-10-19T06:31:14.195+02:002012-10-19T06:31:14.195+02:00Kedves Enikő! A fűszerezésen sok múlik, ha finoman...Kedves Enikő! A fűszerezésen sok múlik, ha finoman adagolod a fűszert, pont olyan lesz.Max Gastrohttps://www.blogger.com/profile/07232086578493909766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-80273633533434076262012-10-19T00:18:21.362+02:002012-10-19T00:18:21.362+02:00sziasztok!azt szeretném tudni hogy az íze olyan mi...sziasztok!azt szeretném tudni hogy az íze olyan mint a bolti kinder tejszeleté,vagy eltér tőle.köszi!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07598937391034620439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-21500449512706226582012-09-21T17:04:04.384+02:002012-09-21T17:04:04.384+02:00Géppel, közepes fordularon, utána meg felkenni, me...Géppel, közepes fordularon, utána meg felkenni, mert megköt.Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-32025921671219248612012-09-21T16:51:01.108+02:002012-09-21T16:51:01.108+02:00Kedves Max !
Nem hagy nyugodni és ismét nekiugrom...Kedves Max !<br /><br />Nem hagy nyugodni és ismét nekiugrom a tortának ! Annyit tudna segíteni, hogy ha felverte a tejszínt, akkor a vaniliás-zselatinos-tejet kézzel lassan vagy géppel keverte bele ? Most hagyom a Fix zselatint.<br /><br />Üdvözlettel<br />McMAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-32810452900549670362012-09-18T17:53:49.438+02:002012-09-18T17:53:49.438+02:00Kedves McM!
Örülök, hogy sikerült, és annak külön,...Kedves McM!<br />Örülök, hogy sikerült, és annak külön, hogy egy átalakított sütemény lett belőle.Max Gastrohttps://www.blogger.com/profile/07232086578493909766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-47531354676689100932012-09-18T17:50:09.563+02:002012-09-18T17:50:09.563+02:00Kedves Max Gastro !
Köszönöm a választ, sajnos az...Kedves Max Gastro !<br /><br />Köszönöm a választ, sajnos az összeesett tejszínből nem sikerűlt habot csinálnom, pedig még szifonnal is megpróbáltam. Kapott egy (kis)zacskó zselatint és amikor elkezdett megkötni, akkor tettem kerek, csatos tortaformába. Én egy kicsit átdolgoztam a recept tészta részét, mert inkább krémpárti vagyok és 4 nagyon vékony (1 tojásos) lapot sütöttem egyesével 1-1 alulra és felülre, kettőt pedig középre, vékony vajkaramellel a kettő közöt. Minimális, csak feltétlen szükséges cukorral (vaniliás cukor, 2 ek a karamellbe)a többit pedig nyírfacukorral készítettem.<br /><br />Nem lett olyan olyan könnyű a krém, de így is nagy sikere lett !<br /><br />Üdvözlettel,<br />McMAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-88948888830494919962012-09-15T08:12:18.940+02:002012-09-15T08:12:18.940+02:00Kedves McM!
Elsőként mentségemre legyen mondva, ez...Kedves McM!<br />Elsőként mentségemre legyen mondva, ez recept 2008-as, és akkor még zselatin fix nem volt. Sima tadakos, HorvátRozis zselatint használtunk, és nem növényi habalapot, hanem igazi tejszínt. Ez a recept a blogolás kezdetéről való, ahol még nem a tanítás volt a szándék, hanem az élménymevgosztás. Remélem azóta sikerült megoldani ezt a problémát. A tejszínhez annyi segítséget tudok adni, hogy mindig (jég)hideg legyen a tejszín, és az edény is. Mennyiségtől és zsírtartalomtól is függ, hogy mennyi idő alatt tudjuk felverni.Max Gastrohttps://www.blogger.com/profile/07232086578493909766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-85674776361779478302012-09-14T19:34:40.981+02:002012-09-14T19:34:40.981+02:00Éppen most csinálom, de sajnos a tejszínhab összee...Éppen most csinálom, de sajnos a tejszínhab összeesett amikor belecsurgattam a langyos zselatinos tejet. Én nem tudom milyen zselatinra gondolt a "Szerkesztő", mert 35 féle zselatin kapható. Nem gyártó, hanem féle ! Lap, zselatin fix, por, stb. Én a mennyiségből próbltam visszakövetkeztetni, ami alapján a polcról a zselatin fix felet meg, de nam tűnik jó megoldásnak. Tejszín: sokan a Hulala nevezetű tejszínre esküsznek, Én direkt nem olyat vettem, mert nem szeretem a növényi humbug dolgokat. Na, ez sem jött be, összeesett vagy túlvertem a tejszínt. Most próbálom menteni a menthetőt. Jó lenne egy receptet úgy leírni, mintha egy újszülött készítené. Pl.: a tejszínt milyen hőfokon kell verni, mekkora fokozaton, stb.<br /><br />Üdvözlettel, McM<br />(kezdő)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-47932409784133320882012-02-14T11:16:28.774+01:002012-02-14T11:16:28.774+01:00Kedves András!
A kocsonya más, mert ott a csontokb...Kedves András!<br />A kocsonya más, mert ott a csontokból és bőrökből kifől a zselésítő anyag, ott csak stabilizálni kell (sőt sok esetben még azt sem kell),<br />itt viszont jelentős tömeget kell megkötni, ami még elég lágy is.<br />Lehet próbálkozni kevesebb zselatinnal is, de nem érdemes, mert csúnya a sütemény, ha "kidől" belőle a krém. Ha valakinek a zselatinnal van gondja, az használjon lapzselatint, az más féle anyagokat tartalmaz.Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-47936183661917672062012-02-14T11:10:37.082+01:002012-02-14T11:10:37.082+01:00Köszönöm!
Közben rájöttem, hogy félreérthető volt ...Köszönöm!<br />Közben rájöttem, hogy félreérthető volt a kérdés. Nem az átváltással vannak gondjaim. Csak az zavart meg, hogy a zselatin tasakján az van, hogy 5 tányér kocsonyához is csak 4 kávéskanálnyi kell. A kocsonya meg sokkal szilárdabb, mint egy ilyen krém - feltételezem. Szóval soknak tűnt a mennyiség.<br />De köszönöm a választ, neki állok a sütésnek.<br /><br />Üdv.<br />AndrásAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-77320244284658739152012-02-14T11:02:29.489+01:002012-02-14T11:02:29.489+01:00Kedves András, az 1,5 tasak, és kell bele ennyi.Kedves András, az 1,5 tasak, és kell bele ennyi.Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-36337437572830605912012-02-14T10:59:29.987+01:002012-02-14T10:59:29.987+01:00Sziasztok!
Nekem a zselatinnal van gondom. Van itt...Sziasztok!<br />Nekem a zselatinnal van gondom. Van itthon zselatin, Horváth Rozi-féle. Ez egy tenyérnyi méretű zacskó, mint bármelyik fűszer. A súlya 25 GRAMM. <br />A recept 3,75 DEKAGRAMM zselatint ír. A 25 grammnyi 1 zacskóhoz képest az rengeteg. Biztosan ennyi kell?<br /><br />Köszi<br />AndrásAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-11190904549527541852012-01-30T05:49:21.238+01:002012-01-30T05:49:21.238+01:00Nagyon örülök, bár egy nevet írhattál volna.Nagyon örülök, bár egy nevet írhattál volna.Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-41716956047559819822012-01-29T16:21:20.907+01:002012-01-29T16:21:20.907+01:00Megcsináltam, ISTENI!!!!! Köszönöm a receptet!Megcsináltam, ISTENI!!!!! Köszönöm a receptet!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-30606522271756088302012-01-23T20:49:15.079+01:002012-01-23T20:49:15.079+01:00Én is megsütöttem,mert nagyon jónak találtam a rec...Én is megsütöttem,mert nagyon jónak találtam a receptet....Mit is mondjak nem fogadták olyan örömmel a családtagok mint ahogy én vártam.Talán nem kellene a tésztájába a mézes keverék túl intenzív az íze, ha még megsütném több vaníliát és cukrot tennék a krémjébe.Nálunk 10ből 8pontot kapott,azért nekem ízlettAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-66522233747535417992012-01-16T20:24:08.956+01:002012-01-16T20:24:08.956+01:00Huh, ez igazán mennyeien hangzik, gyerkőceim bizto...Huh, ez igazán mennyeien hangzik, gyerkőceim biztos odalesznek meg vissza tőle....Nagyon tetszik az oldalad, csak nyelek nagyokat a kedvcsináló fotók láttán:-))Verushttps://www.blogger.com/profile/11206081956784958656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-90579715204157600702011-11-12T20:14:48.354+01:002011-11-12T20:14:48.354+01:00A Hulalá annyiból "jobb", mint a tejszín...A Hulalá annyiból "jobb", mint a tejszín, hogy 4-5 napig is kemény marad, még szobahőmérsékleten is, nem olvad, mint a tejszín. Eleinte én is azt használtam, biztosra mentem. =)<br />Holnap én is megsütöm (újra), de variálok vele: cukor helyett édesítőszerrel és teszek a tejszínbe narancshéjat. =)Kiddyhttps://www.blogger.com/profile/15229887805333290990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-66664465929164409072011-10-27T07:51:30.123+02:002011-10-27T07:51:30.123+02:00Niki! Köszönöm és örülök! Remélem találsz még sok ...Niki! Köszönöm és örülök! Remélem találsz még sok olyan receptet, ami tetszeni és sikerülni fog.Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-77672005612617574332011-10-26T01:50:31.570+02:002011-10-26T01:50:31.570+02:00Ez egy nagyon jo recept. A piskota egyszeruen menn...Ez egy nagyon jo recept. A piskota egyszeruen mennyei. Igaz nalunk nincs mezes fuszerkeverek igy magamnak kellett eloallitani azt. Viszont van vanilias habtejszinunk, igy a cukrokat ki is hagytam belole.<br />Ez az elso receptem errol az oldalrol, de tovabbra is fogok itt nezelodni! Koszi:)Niki Mexnoreply@blogger.com