tag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post6502108620974931001..comments2023-12-18T08:55:13.372+01:00Comments on Max konyhája: Toszkán focacciaMaxhttp://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-84756495386745052872009-07-24T08:45:04.780+02:002009-07-24T08:45:04.780+02:00A durumliszt sajnos drága, de a tönköly még drágáb...A durumliszt sajnos drága, de a tönköly még drágább. Az összes teljes kiőrlésű liszt drága és sajnos sokszor öreg, dohos, vagy molyos.<br />Nem tudom miért...pedig a finomlisztet talán még bonyolultabb előállítani, ott a szétválasztás után még finomítás is van, de erre álltak rá a malmok a kezdetekkor. Valószínűleg nem érdek támogatni, mint ahogy a biotermékeket sem. Németországban állítólag igen kis különbség van csak a bio és nem bio termékek között. <br />Itthon sem a biogazdák szabják maguktól ilyen magasra az árakat, hanem a sok megszorítás, bevizsgálás eleve sokba kerül nekik.<br /><br />A fuzárium-dolog felsorakozhat a sertésinfluenza, a marhák szivacsos agyvelőgyulladása, a csirkehús-szalmonella, a dioxinos tojás, az aflatoxinos paprika stb. után.<br />Most a gabonagyárosok és a Cerbona került nehéz helyzetbe.<br /><br />Én a gabona vásárlást úgy oldom meg, hogy nagy tételben szemesen veszem, ellenőrzött forrásból.<br />Állítólag a fertőzött gabona úgy is letesztelhető, hogy rövid ideig vízbe áztatva rózsaszínűvé válik a vége. <br /><br />De természetesen nem mindenki tud vagy akar otthon őrölgetni, a kész liszt vásárlása pedig elég húzós.<br />Ugyanakkor ha redukáljuk más kész- vagy félkész termék, egyéb dolog vásárlását (pl. a cukor is nagyon drága), akkor amit azokon megtakarítunk, átcsoportosíthatjuk erre a célra.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-54705942990879434492009-07-09T08:01:19.070+02:002009-07-09T08:01:19.070+02:00Csak annyit tennék hozzá, hogy PRÓBÁLJÁTOK KIII
é...Csak annyit tennék hozzá, hogy PRÓBÁLJÁTOK KIII<br /><br />és utána már nem is olyan vészes az ára:)Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-26569147398584689232009-07-08T12:12:20.057+02:002009-07-08T12:12:20.057+02:00Tetszik, nagyon guszta és csábító :)
ChefViki - a...Tetszik, nagyon guszta és csábító :)<br /><br />ChefViki - az, tudatos táplálkozás és fuzáriummal szennyezett durum!liszt, ami állítólag egy táblával meg volt jelölve, tábla eltűnt. A nyilatkozó gabona érdekszövetség főemberkéje azt mondta, az nem rendes liszt volt, csak! durumliszt.<br /><br />Sajnos nemcsak a durumliszt, de minden, ami egészséges/ebb, az alapból dupla árral indít ... pedig sokszor rövidebb, kevesebb feldolgozást igényel (hántolatlan rizs és tsai).Garffykahttps://www.blogger.com/profile/08524649894255676770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-65637818990615440952009-07-08T09:32:22.395+02:002009-07-08T09:32:22.395+02:00Annyira szeretem ezeket a képes beszámolókat. Olya...Annyira szeretem ezeket a képes beszámolókat. Olyan jó nézni a folyamatot. Bombadil Tománál is azt szeretem, hogy látom, hogy mivel mi történik, és nálad is szuper látvány fogad mindig.szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-2573120945577407572009-07-08T09:08:49.770+02:002009-07-08T09:08:49.770+02:00A durumliszt áráról már én is füstölögtem, azt his...A durumliszt áráról már én is füstölögtem, azt hiszem Renátánál (Lét-tudatos konyha), ha jól emlékszem, még drágábban vettem...<br /><br />Viszont a focaccia nagyon guszta, megérte, úgy látszik!Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-63797584943414360402009-07-08T08:58:08.477+02:002009-07-08T08:58:08.477+02:00Ez tényleg tök jó!
Aha, egészséges táplálkozás......Ez tényleg tök jó!<br /><br />Aha, egészséges táplálkozás... A fuzáriummal fertőzött gabona után :-(Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.com