tag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post7407073774348854179..comments2023-12-18T08:55:13.372+01:00Comments on Max konyhája: Csak úgy: a molekuláris konyha elérhető.(UPDATE)Maxhttp://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-22830581393825032672008-05-08T19:53:00.000+02:002008-05-08T19:53:00.000+02:00hmm, Lilian, nem akarlak elkeseríteni, de pl. a ma...hmm, Lilian, nem akarlak elkeseríteni, de pl. a majonézben is ott van a nyers tojás. A fagylaltot itt max-nál most nem merem másik példaként megemlíteni ;) (de abban is akad ;) )<BR/><BR/>Nemrég láttam tvben egy riportot hozzá, de már nem emlékszem rá. Viszont a dobozban található anyagokról tudok annyit pl. hogy a Algizoon, Gellazoon, Iotazoon és Calazoon pl. zselésítéshez használatosak. Iotazoon pl. még jó tjhabok fixírozásához is. A Guarzoon sűrítőanyag és stabilizátor, Locuzoon pedig erős, elasztikus gélek készítésére jó. Nem tudom, hogy van-e a dobozban lecitin és xanthán is. Előbbi egy emulgátor, ami tojásban is található pl., s segít habok előállításában, vagy emulzióknál (olaj vs. víz). Utóbbi (xanthán/xanthazoon) pedig pl. sorbet-knál jó, ha szép krémesre szeretnénk készíteni, amúgy sűrítő- és zselésítőanyag, jól bírja a hőt, jó hab- és emulzióstabilizátor.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-8283304546059653882008-05-07T21:06:00.000+02:002008-05-07T21:06:00.000+02:00Megvan a fordítás, ha valakit érdekel, akkor jelez...Megvan a fordítás, ha valakit érdekel, akkor jelezze.<BR/><BR/>Cook kapitány: egy emailcímet küldj légyszi, nem találom a blogodon a tiédet...Taenhttps://www.blogger.com/profile/02998956859622982479noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-45646978970702885632008-05-07T16:18:00.000+02:002008-05-07T16:18:00.000+02:00Max, én pedig azt nem értem, hogy az a lényege a m...Max, én pedig azt nem értem, hogy az a lényege a módszernek,ha jól értelmezem, pl a lágy tojásnál, hogy jóval alacsonyabb hőmérsékletet alkalmaznak. Abban az esetben viszont,szerintem, egy csomó kórokozó nem fog elpusztulni, ami 100 fok felett nem okozna gondot...Ez a része akkor hogy is van???<BR/>Gondoljunk mondjuk egy 50 fokon hőkezelt csirkére... Az lehet, hogy nem lesz főzési veszteség, de miért lehet 40 napig eltartani??<BR/>Nem értem......A vákum az nem hinném, hogy sterilizál...<BR/>Az oké, hogy vákumban a víz 20 fokon forr, de pl. a szalmonella meg burjánzik a tojásban.....<BR/>Még végig nem olvastam mindent, de ez engem aggaszt...<BR/>És a dolog vége mégiscsak arra enged következtetni,hogy mennyi munkaerőt lehet ezzel megtakarítani...<BR/>Folytatom este a böngészést:)<BR/>LilianAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-38530911523265830782008-05-07T15:36:00.000+02:002008-05-07T15:36:00.000+02:00Igen, elég érdekes. Nem hiszem, hoyg egészséges, b...Igen, elég érdekes. Nem hiszem, hoyg egészséges, bár elvileg természetes anyagokbó készül, de ha az alga ennyire habosít, akkor miért nem bugyborékolnak pédául a tengerek?Taenhttps://www.blogger.com/profile/02998956859622982479noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-58258576442907751312008-05-07T15:30:00.000+02:002008-05-07T15:30:00.000+02:00Köszönöm kedves Taen!Igen az egézséges oldala enge...Köszönöm kedves Taen!<BR/><BR/>Igen az egézséges oldala engem is érdekel, nem tudom mi lehet ez a habosító/emulgáló szer, ami így puffaszt?Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-60928869564503841992008-05-07T15:21:00.000+02:002008-05-07T15:21:00.000+02:00max: megkaptam az emailt, és a képen egy recept ta...max: megkaptam az emailt, és a képen egy recept található, a borshab receptje. Mellette pedig az Emulzoon az egyik ilyen termék, ami nélkülözhetetnel a molekuláris konyhában(15,59-ért) :)<BR/><BR/>cook kapitány: ami oldalt belinkeltél, azon tnyleg egy leírás található, lefordítom, és elküdöm, jó? Ha érdekel...<BR/><BR/>Gabojsza linkéje kattintsatok, ott megtalálható minden. Érdekes dolgok ezek, bár mennyire lehet egészséges?Taenhttps://www.blogger.com/profile/02998956859622982479noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-38747438029061454232008-05-07T13:37:00.000+02:002008-05-07T13:37:00.000+02:00Sajnos az osztrák metro oldalra nem sikerült belép...Sajnos az osztrák metro oldalra nem sikerült belépnem a magyar kártyámmal, de a kép alapján a készlet ugyanaz, mint ami itt található:<BR/>http://href.hu/x/5lhg<BR/>(a Termékeink linkre kattintva, a Molekuláris konyha oldal)<BR/>Az árak, amiket én kaptam:<BR/>texturePro® System: 119.- Euro<BR/>CocktailPro® Receptkönyv „Molekulare Cocktails“ Gabriele Randeltől és alapcsomag: 59.-Euro<BR/>96 db-os Kaviár Set:69.- Euro<BR/><BR/>Kacérkodok a gondolattal, hogy ki kellene próbálni:-)Gabojszahttps://www.blogger.com/profile/15728123197584707037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-53530207515565359812008-05-07T13:28:00.000+02:002008-05-07T13:28:00.000+02:00Taen,Ezen az oldalon elméletileg le van írva. Én s...Taen,<BR/><BR/><A HREF="http://www.metro24.de/pages/DE/Assortment/Molekularkueche/Zutaten" REL="nofollow">Ezen az oldalon</A> elméletileg le van írva. Én sajna németül nem beszélek valami jól.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6655696919015341050.post-12619826461742351362008-05-07T13:03:00.000+02:002008-05-07T13:03:00.000+02:00Én szívesen segítenék, csak nem elég nagy a kép, n...Én szívesen segítenék, csak nem elég nagy a kép, nem tudom elolvasni. Ha valahogy eljuttatnád nekem a képet, mondjuk emailban, akkor megnézem, és amit megtudok, szívesen megosztom veled.Taenhttps://www.blogger.com/profile/02998956859622982479noreply@blogger.com