„Próbáltam gyúrni, dagasztani, ez eleinte nehéznek tűnt, aztán ahogy az ember átvette a ritmust, már lélekből dolgozott. Figyeltem, hogyan nyúlnak a tésztához az idősebbek, és lassanként élményt jelentett nekem is, nem mechanikus tevékenységet. Mondták, hogy a gondolatainkkal magunkat tesszük a kenyérbe. Csodálatos, hogy szellemisége is van az egésznek. Úgy fogják fel, hogy a természettől kapjuk, Istentől való a búza, az eső... Bizonyos dolgokért nem kell aggódni, a természet megadja. Ezen azoknak is érdemes elgondolkodni, akik nem vallásosak. Kaptunk valamit, amit őriznünk, szeretnünk kell, és továbbadnunk.”
Karáth Anita költő (az egerszegi Zrínyi-gimnázium pedagógusa)
Azt gondolom tökéletesen megfogalmazódik hogy milyen kapcsolat van az Embernek az élelemmel, és ezt hogy lehet kifejezni.
Az egész cikk itt tekinthető meg.
Látod Max, emiatt nem vettem én még kenyérsütő meg mindenféle dagasztógépet, mert hiszem, hogy ez így van. Többek közt a vajkrémeknél tapasztaltam, hogy ha konyhai mixerrel, kavarógéppel esem neki, hamar kicsapódik. Amikor viszont kézzel dolgozom ki a krémet, soha nem csapódik ki. Ez a magyarázata: az emberi LÉLEK!!!!
VálaszTörlés