Citromos/Lime-os só
Használhatjuk szárnyasokhoz, halakhoz, ételízesítőként egy egyszerű omlettet is fel lehet vele dobni.
Készülhet még naranccsal és lime-al is.
Hozzávalók:
15 dkg durva, kristályos tengeri só
1 (bio) citrom héja
1 ek citromlé
A citromot alaposan tisztítsuk meg, hámozzuk meg óvatosan, úgy hogy csak a sárga héját húzzuk le.
Késes aprítóba tegyük a forgácsokat és a kimért só mennyiség felét.
Daráljuk össze, majd adjuk hozzá a maradék sót is, így lesznek benne durvább darabok is. Keverjük hozzá a citromlét is.
Daráljuk össze, majd adjuk hozzá a maradék sót is, így lesznek benne durvább darabok is. Keverjük hozzá a citromlét is.
Terítsük ki egy sütőpapírra, és szárítsuk ki teljesen. Jól záródó dobozban vagy simítózáras tasakban tároljuk.
Ha később szeretnénk elhasználni a héjat, akkor nyugodtan fagyasszuk le, és úgy fagyosan tegyük majd az aprítóba, csak ezt egy kicsit tovább kell szárítani.
Zöldcitromos verzió:
15 dkg durva, kristályos tengeri só
1 fagyasztott lime héj
A módszer ugyan az, a (fagyos) héjat a sóval összedarálom, majd alaposan kiszárítom. Ehhez nem tettem levet, mert az nem volt lefagyasztva, de így is rendkívül aromás lett.
Csók!
VálaszTörlésA teához nap, mint nap több citrom levét kifacsarom, és régóta gondolkodom, hogy mi érdekeset lehetne csinálni a héjával?! Most már tudom, kössssz.
VálaszTörlésJoli: hidd el nagyon fogod szeretni.
VálaszTörlésWoooooooooooow! Ez nagyon jóóóóóó!
VálaszTörlés