Oldalak

2010. január 26., kedd

Sült pillangó

Diós-mákos sült pillangó.
Ne háborodjanak fel az állatvédők, mert egy kelt tésztából készült pillangó.




Ismét egy álla(i)t forma, a töltelékek változatosságával egész sereget tudunk készíteni. A farsangi mulatságra szép darabokat tudunk készíteni.





Hozzávalók 8 nagy darabhoz::

tészta


- 2 ek (narancsos) cukor
- 1 dl tejföl
- 2 dl víz
- 3 dkg friss élesztő
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 tk (citromos)só

töltelék

- kenéshez vaj/margarin
- dió, mogyoró, mák, kókusz, kakaó, lekvár

Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Átdolgozzuk, majd 8 egyforma darabra vesszük. Kinyújtjuk 20-25 cm-es kör alakra.




Megkenjük olvasztott vajjal, és egyenletesen megszórjuk a töltelékkel. Szorosan felsodorjuk, a két végét behajtjuk alá.




Ollóval bevágjuk a két végét és szét nyitjuk pillangó formára.




Megkenjük vajjal, és kelesztjük 20-25 percet, majd előmelegített sütőben 170 C-on, szép pirosra sütjük.




Inspiráció itt és a 3PL-től, köszönöm!




Jó étvágyat hozzá!

Max

10 megjegyzés:

  1. A mákosból kérek szépen egy darabot :-)

    Nekem meg az jutott eszembe, hogy olyan, mint a Flinstone's családban Enikő hajában a csont :-)

    Jaj de guszta!!!

    VálaszTörlés
  2. Ha lehet valasztani, akkor kokuszos vagy lekvaros!
    Nagyon szepek lettek!

    VálaszTörlés
  3. Nekem jó lesz a mákos, köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Én is mákosat kérek szépen...állati jó!:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik! Szeretjük mind a kettőt.

    VálaszTörlés
  6. Hát ez nagyon jó!!! Ki kell próbálnom, fantasztikus ötlet :)

    VálaszTörlés