Hozzávalók:
- sertés fej, tüdő, nyelv, szív, kövér hús, tokaszalonna, zsírszalonna, rizs, só, bors, majoránna,
Meg kell abálni a hozzávalókat.
Ezt hívják torkosnak.
Az abáló léből kiszedve,
hagyjuk hűlni.
Kicsontozzuk, és ledaráljuk a torkost.
Ledarálva félretesszük,
míg az abalében megfőzzük a rizst. Utána a torkost le kell pirítani.
Hozzáadjuk a rizshez,
fűszerezzük, összekeverjük, majd betöltjük.
Legalább egy órát hűtjük kint a hidegben, (mi hagytuk egy éjszakát)
Majd csinos csomagokba rendezve, fóliázva mehet a mélyhűtőbe.
folyt.köv.
Max
Nahát, mifelénk azt hívják torkosnak, aki ezekből a finomságokból lopkod ;-)
VálaszTörlésEgye fene, megkostolnam :D
VálaszTörlésMi a bélbetöltött húrkát mégegyszer kb10-15 percre visszatesszük az abálólébe és még alágyújtunk, ez úgynéz ki, hogy egy sepűnyélre felfűzzük és belelógatjuk. Ezt miért kell nem tudom, ( csak gondolom, hogy összefőjjenek az ízek)de anyukám is így csinálta. Nem kekeckedésnek szántam.
VálaszTörlésEjnye Jókaja, torkos? Mi is így hívtuk, míg nem találkoztam ezzel a verzióval.
VálaszTörlésEsc: zárolok a gyümölcsös húshoz, bár ezt kompóttal szokták enni.
Gabi: nem kekeckedés, mi is belemártottuk, csak elfelejtettem. Az azért kell, mert így rászorul a bél a hurkára, és nem lesz levegős.