Oldalak

2010. március 8., hétfő

Bagett DNK (Dagasztás Nélkül Készült, no knead)

Miután a Ciabattával sikeresen megküzdöttem, a bagettet választottam ki, amit szerettem volna elkészíteni, a DNK technikával.

Kis Kejányom, Chef Viki panaszolta hogy nincs edénye, és nem mer anélkül DNK módszerrel sütni. Hát remélem, így most kipróbálja.



Hozzávalók, 3 db, kb. 30 cm-es bagetthez:

- 1,5 dkg friss élesztő, vagy 7 gr szárított
- 2 tk só
- 40 dkg langyos víz
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 csapott tk kenyérfűszer (elhagyható)


A tésztát elkészítem a DNK módon, pihentetem 10-12 órát. 
A sütőt előmelegítem 250 C-ra, és beleteszem azt a tepsit is, amin sütni szeretném.

A tésztát lisztezett nyújtólapra borítom, és kétszer meghajtogatom.

 

Három részre osztom, és kis hasábokat formázok belőle.


A hasábokat óvatosan kihúzogatom hosszú formára, és lisztezett konyharuhára helyezem.
A tetejét is megszórom liszttel, és pihentetem 20-25 percet.


Egy lapos, megfelelő hosszúságú segédeszközzel, ami egy műanyag aprítólap,
óvatosan a forró!, lisztezett sütőlapra igazítom.


Berakom a forró sütőbe, és szép pirosra sütöm.
Érdemes menet közben megfordítani, hogy az alja is megsüljön, mert
eléggé lefogja a tepsi.


A sütőlap mérete miatt, kénytelen voltam két részletben megsütni, 
addig a harmadik letakarva pihent.


Jó étvágyat hozzá!


Max

6 megjegyzés:

  1. Mernék nemet mondani, igaz? :-DDD

    Csodálatos lett!

    Boldog névnapot!!!

    VálaszTörlés
  2. CV nincs menekves! Neki kell fogni!
    Max, Boldog nevnapot!

    VálaszTörlés
  3. Boldog névnapot kívánok! :))
    Gyönyörű a bagett! :))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen!

    CV: majd kiadom házi feladatnak:-)) (ezt is)

    VálaszTörlés
  5. Jó! Jelentem, nekem mindig készen volt a házim! S mindig mindenki rólam másolta, mert ráadásul még jól is oldottam meg :-)

    VálaszTörlés
  6. szia Max, nem szabadulsz :), tőlem neked: http://garffyka.blogspot.com/2010/03/jobb-mint-az-oscar.html

    VálaszTörlés