Bagett párolt hagymákkal és sok-sok zöld fűszerrel.Került bele újhagyma, póréhagyma, bazsalikom, oreganó, rozmaring és kakukkfű.
A hagymás-fűszeres tölteléktől egy kicsit nehezebb lesz a tészta, nem lesz olyan lyukacsos a tésztája, viszont illatos és zamatos.
Hozzávalók 8 db-hoz:
- 2 dkg cukor
- 7 dkg (olíva)olaj
- 2 dkg élesztő
- 32 dkg víz
- 10 dkg rétes liszt
- 54 dkg sima liszt
- 2 dkg só
A kenéséhez (főző)tejszín
Töltelék:
- 2 db csemege újhagyma
- 1 póréhagyma
- 2 kisebb vöröshagyma
- bazsalikom, rozmaring, oreganó, kakukkfű
- só, bors, olívaolaj
A tészta alkotóelemeit puha tésztává dagasztom, majd egy tálban, lefedve kelesztem 45-50 percet. A hagymákat megtisztítom, és felvágom közepes kockákra.
Kevéske olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, közben sózom borsozom. Ha megpárolódott, mielőtt leveszem a tűzről, belekeverem az összevágott zöld fűszereket. Egy lapos tányérra terítem, hogy kihűljön.
A tésztát átgyúrom, kiterítem egy nagy lapra, és beterítem a hagymás-fűszeres keverékkel. Újra összegyúrom, és pihentetem 10-15 percet.
Nyolc egyforma darabra vágom, megformázom a bagetteket, langyos helyen kelesztem, és egy éles késsel bevágom. Megkenem a tejszínnel, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöm.
A nagy feladat, hogy a sütőből szálló illatoknak tudjunk ellenállni, és megvárni míg kihűl.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Na ezt most nagyon megkívántam!
VálaszTörlésEgy kis vajjal, csak úgy magában eltépkedni...
Huha! Ez borzasztoan jo lehet!!!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésKipróbálom!
VálaszTörlésCV: pontosan úgy, egy kis sózott vajjal, de házi krémsajttal!!
VálaszTörlésEsc: jó is volt!!
Bianka finom volt!
Chemi: hajrá!!!