Oldalak

2011. február 28., hétfő

Rántott, csokoládés palacsinta

Kitty hozta ezt az elsőre hátborzongatónak tűnő desszert ötletet. nap mint nap látja egy gyorsétterem plakátján, és szerette volna kipróbálni. Megtörtént.
Nyilván elsőre meghökkentő a desszert, de higgyék el nekem, nagyon finom. Bár egy kicsit becsapjuk a szemünket, mert a bundázott külsőnél automatikusan a sós ízt várjuk. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, egy tartalmas gyümölcsleves után akár főétel is lehet. 



Tölteléknek én a kedvenc Vla-t (ejtsd: fla, holland puding), de ha valaki nem szeretne vele vesződni, akkor két zacskó pudingport készítsen el egy adaghoz számított tejjel. Érdemes a tölteléket pár órával előbb elkészíteni, és alaposan kihűteni.

Hozzávalók:

-          -16 db palacsinta

Ét csokis vla (fla)a töltelék:

-          - 0,5 l tej
- 8 dkg burgonyakeményítő
- 5 dkg porcukor (vagy Xukor/nyírfacukor)
- 1 tk vanília kivonat
- 4-5 ek keserű kakaó por (min.18%-os)

Panírozáshoz:

-          finomra darált zsemlemorzsa
-          liszt
-          tojás

A sütéshez olaj.

Készítsük el a tölteléket először. A tejből 1,5 dl-t félre teszek, a többit felforralom. A keményítőt a cukorral, és a kakaóporral elkeverem, majd a félretett tejjel kikeverem csomómentesre. Lassan csurgatva hozzá adom a meleg tejet, és folyamatosan keverem. Közepes lángra teszem, és kevergetve felforralom. 



Egy tálcát kibélelek háztartási fóliával, akkorát, hogy a töltelék kb. 1,5 cm-es legyen (az általunk használt tálca, 30x20 cm-es). Ebbe bele simítjuk a krémet és hagyjuk megdermedni.
Közben süssük meg a palacsintát a megszokott módon. A megdermedt krémet vágjuk fel 16 egyforma darabra és töltsük be a tésztát. A palacsintát hajtsuk úgy, mint a borítékot. Panírozzuk be óvatosan, érdemes kétszer, mint ahogy a sajtot szoktuk. 



Sütéskor a azt a felét tegyük az olajba először, ahol a hajtott vége van, így azt rögzítjük és fordítás közben nem tud szétnyílni. Nem kell sokáig sütni, csak épp annyira hogy a panír megpiruljon. Tálaláskor adjunk hozzá meggybefőttet.

Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

  1. ez is az érdekes, de miért ne kategória

    VálaszTörlés
  2. Aha! Ő az!

    Elsőre télleg bizarrnak tűnhet, de csukott szemmel elhiszem Neked, hogy istenkirályság :-)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a rántott palacsintát, én általában túrósat készítek, de ez is isteni lehet

    VálaszTörlés
  4. 4Gyerek: aztán átkerül a még egyszer és még többször kategóriába(-:
    CV: köszike a bizalmat, de ez a Te tereped, ki kell próbálni!
    Bianka: próbálj!

    VálaszTörlés
  5. Nahát, nem is gondoltam, hogy csokival is megy...mármint rántva :)

    VálaszTörlés
  6. Hajaj! És milyen finom! Függőséget okozhat!

    VálaszTörlés