Oldalak

2019. február 5., kedd

Színes harcsaragu


Halas, zöldséges, színes, könnyű és ízletes. Nem szeretném túlmisztifikálni, de ez tényleg egy nagy kedvenc lett. Azt gondolom, ezzel az étellel, tényleg ki lehet lépni a halászlé, a hekk és a rántott ponty háromszögből. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, és ha egy tömör húsú hallal készítjük, szépen egyben marad, haraphatóan a hús.



Elkészítési idő: 35-40 perc

1 kg (afrikai) harcsafilé
35-40 dkg zöldségkeverék (lehet mirelit is)
1 kisebb fej fehér hagyma
1-2 evőkanálnyi rizsliszt vagy simaliszt
1-2 mokkáskanálnyi sómentes fűszerkeverék
só, zsír/olaj



1. A halat mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk csíkokra és vékonyan sózzuk meg. Kevés zsírt hevítsünk egy edényben, pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, pirítsuk 3-4 percet, hintsük meg a fűszerkeverékkel és a liszttel, azzal is pirítsuk pár pillanatot, majd öntsük fel 3-4 dl vízzel.
2. Főzzük 10-12 percet, majd darabonként engedjük bele a halfilét. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel korrigálhatjuk. Ne keverjük, csak rázzuk, és 4-5 perc múlva elzárhatjuk az energiát. Hagyjuk pár percet pihenni, és utána tálaljuk galuskával.

Tipp és trükk: készíthetjük pontyfiléből és kemény húsú tengeri halból is. Illik hozzá a tarhonya is, vagy a párolt rizs.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése