Etus mesél a munkájáról:  
Napi munkám során nem csak beteg emberek problémáival és helytelen  táplálkozási szokásaival találkozom, hanem ételkészítési-és  konyhatechnológiára vonatkozó alapvető hiányosságokkal is!
Rohanó,  stresszekkel teli világunkban nem divat a konyhai foglalatosság,  fogyasztói társadalmunk és a reklámok sokakat csábítanak a félkész és  készételek, az iparilag erősen feldolgozott élelmiszerek kizárólagos,  vagy túlzott mértékű használatára, hangoztatván azt, hogy ezzel mennyi  időt megspórolunk.
Igen, az élelmiszeripar kényelmi termékeinek  használatával valóban kényelmesebbé varázsolhatóak a napjaink, mégsem  hiszem, hogy a konyhai alapismereteket teljesen száműznünk kéne a  tudáspalettánkról!
Nem tudom elfelejteni annak a közel 30 éves  fiatalasszonynak a kétségbeesését, akinek egy étrendi tanácsadás  alkalmával egészségügyi problémája miatt többek között azt javasoltam,  hogy hagyja el a leveskockák, levesporok használatát egy ideig. Rémülten  kérdezte tőlem, hogy ha ő ezeket nem használhatja, akkor hogyan fog a  férjének finom húslevest készíteni?! 
Fogalma sem volt arról, hogy a húsleves alapvetően nem leveskockából  készül… és ez csak egy kiragadott példa! Nagyon sokan nem ismerik  az egyszerű, „házilag” előállítható ételek elkészítési módját, nem  tudják, mi a rántás és a habarás, vagy a főzés és a párolás közötti  különbség. Sokan zavarba jönnek, ha a konyhai eszközök használatáról  esik szó, mert tudják ugyan, hogy mi a szita, a kukta vagy a  cserépedény, de még soha nem használták!
Ezekről beszélgetnünk  kéne...kérdezzetek, illetve osszátok meg velem hasonló  tapasztalataitokat!
Etustól, Jancsibától és akár tőlem is itt kérdezhetsz: 
Receptbazár  fóruma (regisztráció szükséges!)

1 megjegyzés:
Hajrá Kepapi, hajráááááááááá!!!
Kellenek ezek a fórumok!
Megjegyzés küldése