A legjobb tapolcai recept: az Omlós szűzérmék, zöld-fűszeres mártással, burgonyapürén receptjét választottuk, készítette: Nyáriné Orsika
Omlós szűzérmék  lilahagymás, zöldfűszeres mártással,  burgonyapürével
Hozzávalók:   
1 szép szűzérme  felszeletelve cm-es vastagságra, 2 fej lilahagyma,  zöldfűszerek,
5 dkg vaj, kevés olaj a  sütéshez, 2 dl tejszín, és 1 dl tej (hígításhoz), étkezési  keményítő, tetszés szerint só, 1 kiskanál őrölt bors (fehér), 1 kis gerezd  fokhagyma
A szűzérméket  felszeletelem, kicsit kinyomkodom, picit sózom, borsozom, majd olajban mind a  két felét megsütöm, hogy jó omlós legyen. Majd jöhet a szósz elkészítése: A  lilahagymát kevés olajon vagy inkább vajon megpárolom, egy egész pici gerezd  fokhagymát zúzok bele, majd, sót, borsot, zöldfűszereket teszek rá, majd  tejszínnel felöntöm, és megvárom míg besűrűsödik, és leveszem a gázról ( ha túl  sűrű lenne, akkor tejjel lehet picit hígítani. (kb. 15 perc) Végül burgonyapürét  készítek hozzá, akár burgonyapehelyből, akár rendes főtt burgonyából is  elkészíthető.
Jó étvágyat, kb. 1 óra  alatt, elkészül az előkészítéssel együtt.
Előre kikészített  alapanyagokból 45-50 perc max.
Gratulálunk!
Max



1 megjegyzés:
Gratulálok a nyertesnek!
Megjegyzés küldése