Puha foszlós bélzet, kiválóan alkalmas arra, hogy beletöltsünk egy virslit. Régebbi kefires kiflim átdolgozott verziója, hasonlítva Limara joghurtos verziójára (itt nagyon jó fázis fotók találhatóak a formázásról). 
Egyszerűség kedvéért szúrjuk fel egy fakanál nyelével, tegyünk bele mártást és egy jó minőségű főtt virslit. Könnyen elkészíthető recept, akár kezdő házi pékeknek is bátran ajánlom.
Hozzávalók 12 db-hoz:
-          14 dkg kefir/joghurt
-          20 dkg 2,8 %-os tej
-          1 tojás
-          1 EK olaj
-          2 TK só
-          1 TK cukor
-          2,5-3 dkg élesztő
-          2 EK burgonyapehely (elhagyható)
-          15 dkg rétes liszt
-          35 dkg sima liszt
-          1 TK sikér (elhagyható)
A kenéséhez:
-          1 közepes tojás sárgája
-          1-2 EK tej 
Fontos hogy minden alapanyag, kivéve az élesztőt, szoba-hőmérsékletű legyen. Készítsük ki legalább 1 órával korábban, hogy fel tudjanak melegedni.
Rugalmas tésztát dagasztunk, letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára (40-50 perc). Óvatosan vágjuk 6 egyforma részre, és egyesével nyújtsuk ki négyzet alakúra. Az egyik sarkánál kezdve, átlósan haladva tekerjük fel. A hengert vágjuk ketté, és úgy kelesztjük tovább 25-30 percig. 
Kenjük le a tojás és tej keverékével, majd előmelegített sütőben, 180 C-on süssük 18-22 percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max

6 megjegyzés:
Szerintem ezt én ma kipróbálom! :o))
Nagyon tetszik! Én is mentem a receptet! :)
:)) Nagyon jók lettek! Úgy látszik hasonlóan járt ma az agyunk. Én a laugenbrezel tésztájába csavartam. A tiéd is isteni lehet!
Remekül néznek ki
Köszike! Bevált recept, nem fogtok csalódni!
T-B: igazából szombat estére készült,
de csak most tudtam feltenni.
Húha, ezek tökéletesek!
Megjegyzés küldése