Május  20-án  ünnepélyesen is megnyitotta kapuit a gyenesdiási BAB: balatoni halak, helyi  és környékbeli termelők portékái! A  Balatoni Autentikus Bio- és Látványpiac regionális jelentőséggel bíró  turisztikai vonzerőt is növelő beruházás. A piacon fedett és  nyitott elárusítóhelyek épültek, melyek szezonálisan, napi nyitva tartással  egységes környezetbarát faházakkal kerültek kialakításra, ahol helyet kapnak  egyebek között az egyedülálló  halpiac, zöldségtermékek, juh termékek, kézműves és iparművész  dísztárgyak.
Mit találunk/találtunk:
 - pálinka házikót, kóstolási lehetőséggel (fizetős), prémium márkákból is. Van kürtös kalácsuk is. Finomak
- langalló (kenyérlángos), helyben készített tésztából, kemencében sütve Finomak.
- Mangalica termékek, pecsenyék, hurka kolbász. (Ismerős kóstolta, finomak)
- Halas. Teljes profillal, friss és sütött hallal csak június elejétől üzemel, de a megnyitóra sütött keszeg nagyon finom volt.
- Láttunk: őstermelőket szép áruval, mézest és mézeskalácsost, rongybábost és kerámiást.
Hol található?
Gyenesdiáson, Madách utcában, a nagy strand és a Bringatanya közötti területen. És ha a piacozásban megfáradtál vagy meleged van, szeretettel várunk frissítőre vagy egy adag fagylaltra.
Max



5 megjegyzés:
egy fontos információ kimaradt. a nyitvatartási ideje, melyik napokon, és mettől meddig van nyitva?
Köszi a tájékoztatást, jó is lenne elmenni, csak ne lenne annyira messze!
Éva, talán egyszer sikerül(-:
Kedves Névtelen: igazából még nem tiszta. a plakáton (lásd a felső kép), azt írták hogy délután 5-től, elő és utószezonban pedig vasárnap délután, de még alakul
Fagyi?!
Hol és milyen?
Alig van kis hazánkban igazi Daubner szintű fagyi, pedig én úgy szeretem, és a frissen sült halat, zöldséget, gyümölcsöt- pláne, ha az ára nem veri a csillagokat!
Helyben készült, főzött kézműves fagylalt. Gyenesdiás, Bringatanya, (Madách u. 45)
Megjegyzés küldése