Az igazi curryk főzéséhez viszonylag
sok idő szükségeltetik, főleg ha bárány vagy kecske húsból készítik. Ez itt egy
kicsit könnyített, rapid változat. Készülhet pulyka medalionból, vagy
combfiléből, de akkor 7-8 perccel toldjuk meg a főzési időt a biztonság
kedvéért.  
Elkészítési idő: 50 perc.
Fotó: Szeiler Stúdió
50 dkg csirkemell, vagy combfilé
25 dkg rizs, 
1 kisebb fej vöröshagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
10 dkg vaj, 
4-5 evőkanál tejföl, 
1 teáskanálnyi curry fűszerkeverék, 
só és bors .
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A vajat megolvasztjuk és üvegesre
pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. 
2. Hozzáadjuk a húst és gyakran
kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, kevés
vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
3. A rizst fél liter vízzel felöntjük,
sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, fedő alatt megfőzzük. 
4.A húst meghintjük a curryvel,
hozzáadjuk a tejfölt, kevés (~2 dl) vizet, és fedő alatt 8-10 percet pároljuk.
5. A rizs akkor főtt meg, ha az összes
nedvességet felitta, ekkor zárjuk el az energiát, és pár percet hagyjuk rajta a
fedőt.
Jó étvágyat
hozzá! 
Max
A
receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése