2012. július 3., kedd

Andalúz konyha: Garnélarák tortillácskák

Az Andalúz főzőkurzus másik sikeres receptje. Tudom, hogy nem az a vágyunk, hogy ebben a rekkenő hőségben, forró olajjal teli serpenyő felett töltsük az időt. De megéri. Nagyon jó beszélgetős étel, az ízesítők jól variálhatóak. Mártogathatjuk, adhatunk mellé salátát (salsát), vagy köretként grillhúsokhoz. Ha nem találunk csicseriborsó lisztet, akkor helyettesítsük kukorica és búza liszt keverékével. A rákhús helyett tehetünk vastagra reszelt zöldségcsíkokat vagy akár kockázott, fehér halhúst is.

GARNÉLARÁK TORTILLÁCSKÁK FOKHAGYMÁSAN NARANCS TARTÁRRAL



HOZZÁVALÓK 2 FŐRE 
A garnélarákos tortillácskákhoz
200 g nyers tisztított garnéla
175 g. búzaliszt
75 g. csicseriborsó liszt (helyettesíthetjük kukorica és búzaliszt keverékével)
1/2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ liter víz
Friss petrezselyem
Olívaolaj a sütéshez
A narancs tartárhoz
1 tojás
¼ liter napraforgó olaj
2 salotta hagyma
1 kis kanál kapribogyó
1 narancs
Só és friss metélőhagyma



ELKÉSZÍTÉS
Garnélarák tortillácskák:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. Hozzáadjuk adagonként a vizet, míg massza állaga nem lesz. 



Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a garnélarákot, mindet apróra darabolva. Sózzuk és megsütjük egy tapadásmentes serpenyőben, egy ujjnyi olívaolajban. Megfordítjuk, hogy mindkét oldala aranybarnára süljön, majd papírtörlőre szedjük.


Egy fontos mozdulat. Lassan csurgatva, közben húzva a kanalat. Így lesz vékony és ropogós.




Narancstartár
Majonézt készítünk, úgy hogy felverünk egy tojást és adagokban hozzáadjuk a napraforgóolajat. Miután már jól összeállt hozzáadunk egy kis snidlinget, a meghámozott salottát, egy fél narancs levét és ízlés szerint sózzuk.


Enrique itt azt tanítja, ha nem elég ideig sütjük, akkor a lepény visszapuhul.



Hadarik Rita, a Ritakonyhája háziasszonya megtekint, hogy minden úgy készül, ahogy kell.




Megjegyzés: Ha nem találunk csicseriborsó lisztet, akkor 250 gramm búzalisztet használunk.

Jó étvágyat hozzá!

Max

Az eredeti receptet az Extenda biztosította, köszönjük.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin