Az Andalúz főzőkurzus másik sikeres receptje. Tudom, hogy nem az a vágyunk, hogy ebben a rekkenő hőségben, forró olajjal teli serpenyő felett töltsük az időt. De megéri. Nagyon jó beszélgetős étel, az ízesítők jól variálhatóak. Mártogathatjuk, adhatunk mellé salátát (salsát), vagy köretként grillhúsokhoz. Ha nem találunk csicseriborsó lisztet, akkor helyettesítsük kukorica és búza liszt keverékével. A rákhús helyett tehetünk vastagra reszelt zöldségcsíkokat vagy akár kockázott, fehér halhúst is.
GARNÉLARÁK
TORTILLÁCSKÁK FOKHAGYMÁSAN NARANCS TARTÁRRAL
HOZZÁVALÓK
2 FŐRE
A
garnélarákos tortillácskákhoz
175
g. búzaliszt
1/2
hagyma
2
gerezd fokhagyma
½
liter víz
Friss
petrezselyem
Olívaolaj
a sütéshez
A
narancs tartárhoz
1
tojás
¼
liter napraforgó olaj
2
salotta hagyma
1
kis kanál kapribogyó
1
narancs
Só
és friss metélőhagyma
ELKÉSZÍTÉS
Garnélarák
tortillácskák:
Egy
tálban összekeverjük a kétféle lisztet. Hozzáadjuk adagonként a vizet, míg
massza állaga nem lesz.
Hozzáadjuk a
hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a garnélarákot, mindet apróra
darabolva. Sózzuk és megsütjük egy tapadásmentes serpenyőben, egy ujjnyi olívaolajban.
Megfordítjuk, hogy mindkét oldala aranybarnára süljön, majd papírtörlőre
szedjük.
Egy fontos mozdulat. Lassan csurgatva, közben húzva a kanalat. Így lesz vékony és ropogós.
Narancstartár
Majonézt
készítünk, úgy hogy felverünk egy tojást és adagokban hozzáadjuk a
napraforgóolajat. Miután már jól összeállt hozzáadunk egy kis snidlinget, a
meghámozott salottát, egy fél narancs levét és ízlés szerint sózzuk.
Enrique itt azt tanítja, ha nem elég ideig sütjük, akkor a lepény visszapuhul.
Hadarik Rita, a Ritakonyhája háziasszonya megtekint, hogy minden úgy készül, ahogy kell.
Megjegyzés:
Ha nem találunk csicseriborsó lisztet, akkor 250 gramm búzalisztet használunk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Az eredeti receptet az Extenda biztosította, köszönjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése