2013.
augusztus 13-19 között rendezik meg a IV. Kaposfestet, amelynek egyik
kiemelkedő gasztronómiai programja az augusztus 15-i Rossini ebéd Segal Viktor
mesterszakács szakmai vezetésével. A chef a zeneszerző eredeti receptjei
alapján többfogásos ebédet készít a néhány tucat szerencsésnek, akik
regisztrálnak az eseményre.
Ajánlom ezt a programot azért, mert személyes kötődésem van a Séfhez. Régóta ismerem már, igaz az internetes világból, de a személyes találkozásunk, és az azóta eltöltött, hosszabb-rövidebb idő is mély nyomot hagyott bennem. A kisugárzása, a pozitív energiája nagy hatással van rám, főleg mióta a kezemben fogtam az új könyvét. Ajánlom, mert az ígéretek szerint interaktív is lesz ez az egyedül álló rendezvény.
Részlet a rövid
interjúból Segal Viktorral.
Hogyan jött az ötlet, hogy a Kaposfest idején Rossini
receptjeiből főzzön?
Bolyki György fesztiváligazgató, aki egyben régi jó
barátom egyik találkozásunk alkalmával felvetette, hogy az idei kamarazenei
fesztiválon a tematikus napok között egy gasztronómiai napot is tervez és
rendkívül érdekesnek tartaná, ha Rossini eredeti receptjeiből kitalálnék valami
érdekeset. Azért
tetszett nekem az ötlet, mert Rossini
imádta a hasát, sok mondása maradt fenn az étel, a szerelem és a zene(kar)
közötti hasonlóságokról. Szeretett
éttermekbe járni, szenvedélyesen szeretett enni. A séfek versengtek, hogy
főzhessenek neki, ami szerintem azt jelentette jó volt az ízlése és tudta a jó
és a kimagaslóan jó közötti különbséget.
Azon gondolkodtam a receptek
válogatása közben, hogy vajon Rossini volt-e olyan jó szakács, mint zeneszerző,
de arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg nem. De ez nem is baj,
hiszen sok híres séfet inspirált, akik számára találtak ki nagyszerű, máig
méltán híres fogásokat (pl. bélszín Rossini).
Áruld el, mi lesz a menü! Van kedvenced?
A menü egyelőre titkos, majd a fesztivál kezdete előtt
áruljuk el, vagy éppen csak annak napján találkozhatnak vele a bátor
vállalkozók a menün. Ahogy az általam szervezett élményvacsorákon is már
megszokhatta a közönség. Azonban elmondhatom,
hogy ezt az előbb említett szenvedélyt szeretném az ételekben visszaadni, az ő
kedvenc alapanyagaiból kreált ételeken keresztül.
Az ebéd a Rossini recepteken kívül, mitől lesz érdekes
az érdeklődők számára?
Ebéd közben megtudhatják a koncepciót, azaz
hogyan születik meg egy menüsor, miként találok ki új ételeket,
kulisszatitkokat a konyhákról és luxus szállodákról, ahol megfordultam a
világban és Magyarországon. Talán még videón is láthatják majd az étteremben
ülők, mi zajlik a konyhában, miközben készül az ebéd.
Segal Viktor
harmadik szakácskönyvét, a nemrég megjelent Pikniket nagy örömmel dedikálja
majd az érdeklődőknek augusztus 15-én. Az ebéd 13 órától a Vicolo étteremben
lesz, amelyre az étterem várja az érdeklődők jelentkezését.
Részletes információk a rendezvény hivatalos oldalán: www.kaposfest.hu
Jó étvágyat és jó szórakozást!
Jó étvágyat és jó szórakozást!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése