ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi
kenyérverseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett – jelentették be szerdán
az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezői.
A milotai mézes grillázstorta lett Magyarország tortája az idén. A mézes süteményt a
budapesti Major Cukrászda készítette. A tortát augusztus 19-én és 20-án lehet majd
megkóstolni a Magyar Ízek utcája rendezvényen, és később az ország számos cukrászdájában is
kapható lesz.
A nyertes sütiben kétféle krém található: egy pralinés és egy mézes réteg, ezeket pedig egy
ropogós, diós-grillázsos réteg választja el. Minden tortához 30 dkg diót használnak fel.
A Magyarország Cukormentes Tortája címet elnyerő, Nándori László által készített
Ribizlihabos-almás réteges torta fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és
tartósítószer nélkül készült. Az alapanyagok tökéletes használatával, a kreatív recepttel és
a magyaros ízvilágba illeszkedő ízhatással nyerte meg a Nándori Cukrászda.
A Ribizlihabos-almás réteges összetevőinek nagy részét hazai kistermelőktől szerezte be a
cukrászda. "A kialakult beszállítói hálózatunk segítségével, arra törekszünk, hogy a
lekvártól a manduláig minél több fontos alkotóelemet házi manufaktúráktól vásároljunk meg" –
mondta el Nándori László aranykoszorús cukrászmester.
A ribizlihabos sütemény minden kívánalmat teljesít: sem cukrot, sem fehér lisztet, sem
adalékanyagot vagy mesterséges édesítőszert nem tartalmaz, a szénhidráttartalma pedig nagyon
alacsony. Egy szelet 130 kalória.
A finomságokat az augusztus huszadikai rendezvényeken lehet majd először megkóstolni.
Készülünk mi is, már dolgozunk a fagylalt verzión, és 18.-tól már biztosan megkóstolhatjátok
a fagylalt verzióját a Bringatanyán.
Max
Forrás: MTI, SZM
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése