2013. augusztus 2., péntek

Ajánló: Segal Viktor és Rossini találkozása a Kaposfesten

2013. augusztus 13-19 között rendezik meg a IV. Kaposfestet, amelynek egyik kiemelkedő gasztronómiai programja az augusztus 15-i Rossini ebéd Segal Viktor mesterszakács szakmai vezetésével. A chef a zeneszerző eredeti receptjei alapján többfogásos ebédet készít a néhány tucat szerencsésnek, akik regisztrálnak az eseményre. 

 Ajánlom ezt a programot azért, mert személyes kötődésem van a Séfhez. Régóta ismerem már, igaz az internetes világból, de a személyes találkozásunk, és az azóta eltöltött, hosszabb-rövidebb idő is mély nyomot hagyott bennem. A kisugárzása, a pozitív energiája nagy hatással van rám, főleg mióta a kezemben fogtam az új könyvét. Ajánlom, mert az ígéretek szerint interaktív is lesz ez az egyedül álló rendezvény.


Részlet a rövid interjúból Segal Viktorral.Hogyan jött az ötlet, hogy a Kaposfest idején Rossini receptjeiből főzzön?

Bolyki György fesztiváligazgató, aki egyben régi jó barátom egyik találkozásunk alkalmával felvetette, hogy az idei kamarazenei fesztiválon a tematikus napok között egy gasztronómiai napot is tervez és rendkívül érdekesnek tartaná, ha Rossini eredeti receptjeiből kitalálnék valami érdekeset.  Azért tetszett nekem az ötlet, mert Rossini imádta a hasát, sok mondása maradt fenn az étel, a szerelem és a zene(kar) közötti hasonlóságokról. Szeretett éttermekbe járni, szenvedélyesen szeretett enni. A séfek versengtek, hogy főzhessenek neki, ami szerintem azt jelentette jó volt az ízlése és tudta a jó és a kimagaslóan jó közötti különbséget.
Azon gondolkodtam a receptek válogatása közben, hogy vajon Rossini volt-e olyan jó szakács, mint zeneszerző, de arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg nem. De ez nem is baj, hiszen sok híres séfet inspirált, akik számára találtak ki nagyszerű, máig méltán híres fogásokat (pl. bélszín Rossini).


Áruld el, mi lesz a menü! Van kedvenced?

A menü egyelőre titkos, majd a fesztivál kezdete előtt áruljuk el, vagy éppen csak annak napján találkozhatnak vele a bátor vállalkozók a menün. Ahogy az általam szervezett élményvacsorákon is már megszokhatta a közönség. Azonban elmondhatom, hogy ezt az előbb említett szenvedélyt szeretném az ételekben visszaadni, az ő kedvenc alapanyagaiból kreált ételeken keresztül.

Az ebéd a Rossini recepteken kívül, mitől lesz érdekes az érdeklődők számára?

Ebéd közben megtudhatják a koncepciót, azaz hogyan születik meg egy menüsor, miként találok ki új ételeket, kulisszatitkokat a konyhákról és luxus szállodákról, ahol megfordultam a világban és Magyarországon. Talán még videón is láthatják majd az étteremben ülők, mi zajlik a konyhában, miközben készül az ebéd.Segal Viktor harmadik szakácskönyvét, a nemrég megjelent Pikniket nagy örömmel dedikálja majd az érdeklődőknek augusztus 15-én. Az ebéd 13 órától a Vicolo étteremben lesz, amelyre az étterem várja az érdeklődők jelentkezését.
Részletes információk a rendezvény hivatalos oldalán: www.kaposfest.hu
Jó étvágyat és jó szórakozást!


Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin