2015. október 21., szerda

Rakott édesburgonya

Rakott (édes) burgonya, kicsit kibővített kiadásban. Nincs a zöldség előfőzve, a tejfölben párolódik meg. Tálalhatjuk körteként, vagy egy kis salátával, remek főétel is lehet.

Elkészítési idő: 45-50 perc

6-7 db. ~10 cm-s kerámiaformához


3-4 darab édesburgonya (batáta)
1 db krinolin
3 tojás
15 dkg joghurt
15 dkg tejföl
1-2 teáskanálnyi vega ételízesítő
só, bors, és kevés olaj a formák kikenéséhez




1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra, a kerámiaformákat vékonyan kenjük ki olajjal. Az édesburgonyát hámozzuk meg, és vágjuk vékony karikákra.
2. A krinolint is karikázzuk fel, és felváltva rétegezzük bele a formákba, a tetején édesburgonyával zárjuk le. Keverjük a tojásokat a joghurttal, a tejföllel és az ételízesítővel.
3. Csorgassuk bele a tojásos keveréket a formákba. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 20-25 percet, majd hagyjuk a formában kihűlni, langyosra.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin