Rakott (édes) burgonya, kicsit kibővített kiadásban. Nincs a zöldség
előfőzve, a tejfölben párolódik meg. Tálalhatjuk körteként, vagy egy kis
salátával, remek főétel is lehet.
Elkészítési idő: 45-50 perc
6-7 db. ~10 cm-s kerámiaformához
3-4 darab édesburgonya (batáta)
1 db krinolin
3 tojás
15 dkg joghurt
15 dkg tejföl
1-2 teáskanálnyi vega ételízesítő
só, bors, és kevés olaj a formák kikenéséhez
1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra, a kerámiaformákat vékonyan kenjük
ki olajjal. Az édesburgonyát hámozzuk meg, és vágjuk vékony karikákra.
2. A krinolint is karikázzuk fel, és felváltva rétegezzük bele a
formákba, a tetején édesburgonyával zárjuk le. Keverjük a tojásokat a
joghurttal, a tejföllel és az ételízesítővel.
3. Csorgassuk bele a tojásos keveréket a formákba. Tegyük a forró
sütőbe, és süssük 20-25 percet, majd hagyjuk a formában kihűlni, langyosra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény
magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése