Borongós a kinti időjárás, egy igazi, tartalmas leves ilyenkor
elengedhetetlen. Több féle hagyma és egy testes barna sör házassága ez.
Erősítik egymás előnyeit, hibáikat viszont diszkréten elrejtik. A beforralt
barna sör izgalmasan édes lesz a hagymával. Én most egy helyi (vonyarcvashegyi) Blonder barna sört választottam. Nagyon jó íze van, tiszta és frissen meg lehet vásárolni. Jól illik hozzá a ropogósra sütött
sajtos pirítós.
Elkészítési idő: 65-70 perc (2 főre)
2 nagy fej vöröshagyma
2 fej fehér hagyma
2-3 szál újhagyma vagy egy kisebb póré
5 dl (Blonder) barna
sör
1-2 evőkanál olívaolaj
só és bors
8 szelet szendvics kenyér
10 dkg reszelt, félkemény sajt
1. A hagymákat megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Melegítsük meg
az olajat, és adjuk hozzá a hagymákat.
2. Sózzuk és borsozzuk, majd a legkisebb lángon, lefedve, időnként
megkeverve, pároljuk 30-35 percet. Figyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg.
3. Öntsük fel a sörrel, forraljuk fel, és fedő nélkül, főzzük tovább
20-25 percet.
4. A kenyereket vágjuk háromszögekre, fedjük be a reszelt sajttal, és a
sütőben pirítsuk rá.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése