2015. október 12., hétfő

Angol hagymaleves



Borongós a kinti időjárás, egy igazi, tartalmas leves ilyenkor elengedhetetlen. Több féle hagyma és egy testes barna sör házassága ez. Erősítik egymás előnyeit, hibáikat viszont diszkréten elrejtik. A beforralt barna sör izgalmasan édes lesz a hagymával. Én most egy helyi (vonyarcvashegyi) Blonder barna sört választottam. Nagyon jó íze van, tiszta és frissen meg lehet vásárolni. Jól illik hozzá a ropogósra sütött sajtos pirítós.

Elkészítési idő: 65-70 perc (2 főre)





2 nagy fej vöröshagyma
2 fej fehér hagyma
2-3 szál újhagyma vagy egy kisebb póré
5 dl (Blonder) barna sör
1-2 evőkanál olívaolaj
só és bors
8 szelet szendvics kenyér
10 dkg reszelt, félkemény sajt






1. A hagymákat megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a hagymákat.
2. Sózzuk és borsozzuk, majd a legkisebb lángon, lefedve, időnként megkeverve, pároljuk 30-35 percet. Figyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg.
3. Öntsük fel a sörrel, forraljuk fel, és fedő nélkül, főzzük tovább 20-25 percet.
4. A kenyereket vágjuk háromszögekre, fedjük be a reszelt sajttal, és a sütőben pirítsuk rá.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin