2015. szeptember 28., hétfő

Harcsakrém, friss krémsajttal (kence)

Volt egy rendezvényünk, ahol a Gyenesi Rádi borház egy nagyon finom olaszrizlingje mellé kellett előételt készíteni. Halas ízelítőt készítettem, és az egyik kence ez a harcsás recept szerint készül. Sóoldatban főzést választottam, és utána már csak a metélőhagyma ízesítette a krémet. Ha előhűtött a hal, akkor legalább két órával előbb vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. Ha sima sóoldatban főzzük, utána mindenképpen ízesítsük sómentes fűszerrel. 
Friss krémsajt: túrószerű állagú kis rögökből álló krém.


Elkészítési idő: 15-20 perc + a pihentetés


0,5 kg Szarvasfish afrikai harcsafilé
1 liter hideg víz
40 g Maxgastro hagymás fűszer só (vagy 30 g tengeri só)
10-15 dkg friss krémsajt

kisebb csokor metélőhagyma apróra vágva


1. A halfilét öblítsük le. A vízbe keverjük el a fűszeres sót, kis lángon forraljuk fel.
2. Tegyük bele a halszeleteket a forrásban lévő vízbe, addig várjunk, míg újra felforr, és zárjuk el az energiát. Hagyjuk a főzővízben kihűlni.
3. Csepegtessük le a kihűlt halat, és törjük össze villával. Keverjük hozzá a friss sajtkrémet, a metélőhagymát, és ha szükséges, akkor fűszerezzük. Tegyük tálkába, fedjük le háztartási fóliával, és hideg helyen legalább 2-3 órát érleljük. Tálaláskor adjunk hozzá puha, fehér kenyeret, és pár csepp, frissen facsart citromlevet.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish biztosította, köszönjük!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin