Volt egy rendezvényünk, ahol a Gyenesi Rádi borház egy nagyon finom
olaszrizlingje mellé kellett előételt készíteni. Halas ízelítőt készítettem, és
az egyik kence ez a harcsás recept szerint készül. Sóoldatban főzést
választottam, és utána már csak a metélőhagyma ízesítette a krémet. Ha
előhűtött a hal, akkor legalább két órával előbb vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk
szobahőmérsékletre melegedni. Ha sima sóoldatban főzzük, utána mindenképpen ízesítsük
sómentes fűszerrel.
Friss krémsajt: túrószerű állagú kis rögökből álló krém.
Elkészítési idő: 15-20 perc + a pihentetés
0,5 kg Szarvasfish afrikai
harcsafilé
1 liter hideg víz
40 g Maxgastro
hagymás fűszer só (vagy 30 g tengeri só)
10-15 dkg friss krémsajt
kisebb csokor metélőhagyma apróra vágva
1. A halfilét öblítsük le. A vízbe keverjük el a fűszeres sót, kis
lángon forraljuk fel.
2. Tegyük bele a halszeleteket a forrásban lévő vízbe, addig várjunk,
míg újra felforr, és zárjuk el az energiát. Hagyjuk a főzővízben kihűlni.
3. Csepegtessük le a kihűlt halat, és törjük össze villával. Keverjük
hozzá a friss sajtkrémet, a metélőhagymát, és ha szükséges, akkor fűszerezzük. Tegyük
tálkába, fedjük le háztartási fóliával, és hideg helyen legalább 2-3 órát
érleljük. Tálaláskor adjunk hozzá puha, fehér kenyeret, és pár csepp, frissen
facsart citromlevet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish
biztosította, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése