Maradt a hűtőben egy kis házi
húskenyér (hasonló, csak most sertés dagadóból), amit már senki sem akart elfogyasztani. Kicsit sokat
sikerült csinálni, így érthető. Kicsit átalakítva, új formát nyert, és persze
nem kell mondanom, így hamar elfogyott. Vacsorára gondoltam, de a programváltozások
miatt, másnap ebéd lett belőle. Meg kell állapítani, jót tett neki az egy
éjszaka pihenés. Megsütöttem, de csak addig, míg a sajt következett volna.
Kihűtöttem, hidegre tettem, majd másnap a sütőben rásütöttem a sajtot, így át
is melegedett.
Elkészítési idő: 45-50 perc, ebből munka 8-10 perc
40 dkg házi
húskenyér vagy vagdalt hús (konzerv)
4 db óriás császárzsemle
10 dkg reszelt, félkemény sajt
10 dkg krémsajt
1 tojás
1 teáskanálnyi édes paprikakrém
1. A zsemlék tetejét vágjuk le, és egy kiskanállal vájjuk ki a
belsejét. A kikapart tésztát szárítsuk meg, és tegyük el, tökéletes sütőben
sütött húsok panírozásához. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
2. A tojást keverjük egy villával habosra, majd adjuk hozzá a
krémsajtot. A vagdaltat vágjuk darabokra, majd a paprikakrémmel és a tojásos
masszával dolgozzuk össze.
3. Töltsük meg a zsemléket a húsos keverékkel. Tegyük egy sütőpapírral
bélelt sütőlemezre, és süssük a forró sütőben 20-25 percet.
4. Vegyük ki, és fedjük be a tetejét a reszelt sajttal, tegyük mellé a
kalapokat és süssük még 5-6 percet, míg a sajt megpirul. Vegyük ki, és hagyjuk
pár percet pihenni. Óvatosan, a közepe nagyon forró!
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
1 megjegyzés:
Hihi :-)
Ilyes volt a tegnapi vacsoránk :-))))))))
Megjegyzés küldése