2015. szeptember 9., szerda

Vagdalttal töltött mini cipó

Maradt a hűtőben egy kis házi húskenyér (hasonló, csak most sertés dagadóból), amit már senki sem akart elfogyasztani. Kicsit sokat sikerült csinálni, így érthető. Kicsit átalakítva, új formát nyert, és persze nem kell mondanom, így hamar elfogyott. Vacsorára gondoltam, de a programváltozások miatt, másnap ebéd lett belőle. Meg kell állapítani, jót tett neki az egy éjszaka pihenés. Megsütöttem, de csak addig, míg a sajt következett volna. Kihűtöttem, hidegre tettem, majd másnap a sütőben rásütöttem a sajtot, így át is melegedett.


Elkészítési idő: 45-50 perc, ebből munka 8-10 perc


40 dkg házi húskenyér vagy vagdalt hús (konzerv)
4 db óriás császárzsemle
10 dkg reszelt, félkemény sajt
10 dkg krémsajt
1 tojás
1 teáskanálnyi édes paprikakrém




1. A zsemlék tetejét vágjuk le, és egy kiskanállal vájjuk ki a belsejét. A kikapart tésztát szárítsuk meg, és tegyük el, tökéletes sütőben sütött húsok panírozásához. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
2. A tojást keverjük egy villával habosra, majd adjuk hozzá a krémsajtot. A vagdaltat vágjuk darabokra, majd a paprikakrémmel és a tojásos masszával dolgozzuk össze.
3. Töltsük meg a zsemléket a húsos keverékkel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és süssük a forró sütőben 20-25 percet.
4. Vegyük ki, és fedjük be a tetejét a reszelt sajttal, tegyük mellé a kalapokat és süssük még 5-6 percet, míg a sajt megpirul. Vegyük ki, és hagyjuk pár percet pihenni. Óvatosan, a közepe nagyon forró!

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hihi :-)

Ilyes volt a tegnapi vacsoránk :-))))))))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin