Krémes, tartalmas leves, ízletes halból, hozzá a (házi) sült paradicsom
édeskés íze. Ismét egy igazán egyszerű alternatíva a friss halfogyasztására. Azt
gondolom, érdemes kilépni a halászlé, rántott hal és halpaprikás
aranyháromszögből. Szerencsére, egyre több helyen elérhetőek a friss halfilék és ebből könnyedén készíthetünk remek fogásokat. Készíthetjük pontyfiléből,
balinból vagy éppen nagyobb keszegből is.
Elkészítési idő: 45-50 perc
50 dkg Szarvasfish afrikai
harcsafilé
2 kisebb sárgarépa
1 kis fej hagyma
3 evőkanál étolaj
1-2 evőkanál rizsliszt
2-3 teáskanálnyi hal fűszerkeverék
8-10 db koktél paradicsom
só és bors
1. Két evőkanál olajon fonnyasszuk meg üvegesre a kockákra vágott
hagymát. Adjuk hozzá a kockákra vágott répát és pár percig pirítsuk együtt.
2. Öntsük fel 1 liter hideg vízzel, sózzuk és borsozzuk, fedő alatt
kis lángon főzzük 8-10 percet. A halat öblítsük le, töröljük szárazra, és
dörzsöljük be a fűszerkeverékkel.
3. Vágjuk kockákra a halhúst. Hintsük meg a levest a rizsliszttel,
forraljuk be, közepes lángon.
4. Tegyük bele a halhúst 3-4 részletben, úgy hogy mindig várjuk meg,
hogy újra felforrjon.
5. A félbevágott koktélparadicsomokat, a maradék olajon, süssük 5-6
percet, közben fordítsuk meg. Tálaláskor tegyük a leves tetejére, és
csorgassunk rá az olajból is, amiben sült.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish
biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése